Actualitate

Cum să readuci la viaţă o plantă uscată. Sfaturi utile

Publicat: 21 oct. 2019

Cum să readuci la viaţă o plantă uscată. Trebuie să ţii cont că în astfel de situaţii exista soluţii pentru a readuce la viaţa plantele uscate.

Toată lumea are măcar un ghiveci cu plante în casă, așa că acest truc simplu, dar foarte util, va fi de mare ajutor pentru oricine.

Așadar, dacă și tu ai plante în casă, cu siguranță ți s-a întâmplat ca una din ele să se ofilească sau să moară, chiar dacă ai avut grijă de ea.

Cum să readuci la viaţă o plantă uscată

Dacă nu sunt udate atunci când trebuie sau sunt așezate într-un loc nepotrivit în casă, plantele încep să se usuce. Cu toate acestea, este bine să nu arunci plantele, pentru că există soluții pentru a le readuce la viață. Trebuie să știi că există trei ingrediente simple care pot ajuta orice plantă uscată să își revină complet:

– o coajă de banană;
– jumătate de cană de zat de cafea;
– coajă de la două ouă.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui blender și să adaugi puțină apă. Acest amestec obținut trebuie să îl pui la pământul plantei, scrie avantaje.ro. În foarte scurt timp, vei observa că planta își va reveni la viață, datorită nutrienților care se găsesc în această soluție naturală.

Udă solul treptat

Dacă planta nu îşi revine singura după apusul soarelui, când căldura se mai domoleşte, uda uşor solul. Nu pune multă apă odată, ci adauga apă treptat până când solul se umezeşte. A doua zi, dimineaţa pune ghiveciul într-un vas cu apa şi cu ajutorul duşului, dat încet, uda solul şi incluziv frunzele. Lasa planta să stea în vasul cu apă 10 minute apoi scoate-o şi lasă să se scurgă surplusul de apă.

Cum să readuci la viaţă o plantă uscată. Schimba ghiveciul

Ţi se întâmpla că planta să rămână frecvent fără apă? Este cazul să schimbi ghiveciul cu unul mai mare. Când o replantezi, verifică-i rădăcinile. Dacă observi rădăcini putrede taie-le cu ajutorul unei foarfeci şi replantează plantă în noul ghiveci. Poţi aduga în sol polimeri care reţin apa în pământ pentru mai mult timp. Se găsesc în magazinele de specialitate. La final, adaugă puţin îngrăşământ.

Tine planta la lumină

Pentru a-şi reveni, planta are nevoie de multă lumină. Poziţioneaz-o într-un loc luminos al camerei sau scoate-o pe balcon. Ţine cont însă de nevoile plantei tale, deoarece nu toate florile trebuie ţinute în bătaia directă a soarelui.loading...

Adauga un comentariu