Actualitate

Cum sa reduci febra in cateva minute, fara sa iei medicamente. Leacuri babesti care merg si la copii, si la adulti

Publicat: 23 mart. 2020

Cum să reduci febra în câteva minute. Uneori nu e nevoie de medicamente pentru a reduce febra, ci sunt indicate anumite remedii populare. Pentru reducerea febrei atât la copii, cât şi la adulţi vă prezentăm câteva leacuri băbeşti. Interesant este faptul că aceste remedii sunt garantate şi de medici.

Cum să reduci febra în câteva minute

Din gura bătrânilor au ajuns direct în reţetele medicilor. Multe din leacurile băbeşti nu sunt de lepădat şi, în plus, sunt garantate de experienţă. Probabil cea mai cunoscută rețetă pentru scăderea febrei este folosirea şosetelor înmuiate în oţet. Şosetele înmuiate în oţet diluat cu apa „scot” răceală din corp ca prin farmec.

Frecții cu oțet sau spirt

De asemenea, frecţiile cu oţet sau spirt sunt cele mai vechi leacuri cu care bunica ne scăpa de răceală şi scădea febra. Pentru copiii sub doi ani se recomandă stropirea şosetelor cu oţet, nu cu spirt sau ţuica. Altfel se pot intoxica cu alcool.

Medicul are şi mai multă încredere în cataplasmele cu apa caldă, pentru scăderea febrei. Se învelește copilul într-un cearșaf înmuiat în apa caldă, de la subraţ până la genunchi. Se evită extremităţile și se îndeasă cârpa în zona inghinală, deoarece pe acolo trec vase mari de sânge. Atenție, apa trebuie să fie caldă (36 de grade), în niciun caz rece, pentru că poate face şoc hipotermic.

Nu în ultimul rând, ceaiul de ceapă tratează tusea, iar infuzia de coji de nucă tratează tusea productivă. Apoi, ceaiul de gălbenele ameliorează problemele digestive (ulcer, gastrita, vărsături şi greaţă, colici). Iar ceaiul de cruşin este cel mai bun laxativ natural. Însă nu se dă copiilor şi nu trebuie să depăşiţi doza înscrisă pe pachet. Totodată, ceaiul de tei este un calmant eficient şi un somnifer natural.loading...

Adauga un comentariu