Sanatate

Cum să scapi de coșuri: Tratamente naturiste care te scapă repede de problemă

Publicat: 18 iun. 2021
femeie care coșuri pe frunte
Coșurile apar în zonele cu mai multe glande sebacee

Peste 80% din populație a avut măcar  odată probleme cu acneea, iar mulți  se întreabă cum să scapi de coșuri într-un mod cât mai rapid și mai eficient.

Acneea reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a pielii, care provoacă puncte albe, puncte negre sau coșuri, în special la nivelul feței, umerilor, spatelui, gâtului, toracelui și brațelor. Coșurile apar de obicei în aceste zone deoarece prezintă cele mai multe glande sebacee.

De obicei, tratamentele obișnuite pot să te ajute în mare măsură să scapi de coșuri,însă  acestea sunt de multe ori asociate cu efecte adverse, cum ar fi iritarea și uscarea pielii.

Tocmai de aceea, multă lume apelează la metode naturiste pentru a scăpa de această mare problemă care o reprezintă coșurile care apar fix atunci când ai nevoie de un ten perfect.

Cauze ale apariției coșurilor

Factorii care pot declanșa apariția coșurilor sunt multipli. Printre aceștia se numără modificările hormonale sau creșterea nivelului de hormoni din cauza stresului, pubertății sau sarcinei.

De asemenea, produsele cosmetice grase și uleioase pot duce la apariția unor coșuri nedorite. O altă cauză a apariției coșurilor poate fi aliemntația nesănătoasă, lipsa somnului, umiditatea sau transpirația.

În plus, tratamentele cu testosteron, estrogen și alți steroizi pot fi cauze ale apariției coșurilor. În cazul femeilor, deoarece tenul este predispus la apariția acneii, trebuie avut grijă la ce produse cosmetice folosesc, pentru că acestea trebuie sa fie special concepute dacă ai tenul acneic.

Dermatologii recomandă curățarea tenului atât seara cât și dimineața cu un lapte special, apoi cu o loțiune sau cu un săpun special pentru înlăturarea surplusului de lapte. De asemenea, se recomandă folsoirea unei creme de zi speciale pentru tenul acneic sau a unei creme antiiritante pentru noapte.

Cum să scapi de coșuri: Remedii naturiste care te scapă de această problemă

Pentru scăpa de coșuri poți apela la mai multe remedii naturiste care pot avea efecte mai rapide și eficiente chiar decât tratamentele convenționale.

Cel mai la îndemână remediu pentru un coș de care vrei să scapi este aplicarea unui cub de gheață pe el, asta pentru a îmbunătăți circulația sangvină. Astfel vei îngheța porii și vei putea să purifici tenul, reducând și excesul de sebum. În plus, aplicarea unui cub de gheață calmează inflamațiile și hidratează tenul. Este recoamndat să aplici câte un cub de gheață peste coșuri de cel puțin 3 ori pe zi pentru un efect cât mai rapid.

De asemenea, poți apela cu încredere la un tratament cu miere de albine. Mierea este considerată a fi un remediu foarte bun împotriva coșurilor. Mierea este considerată un antibiotic natural, care te ajută sa previi infecțiile, grăbind în cele mai multe cazuri chiar și vindecarea acneei. Pentru asta, trebuie să aplici puțină miere pe un disc de vată, după care să masezi zona unde ai coșul. Trebuie să lași să acționeze aproximativ 30 de minute, dupa care să îndepprtezi mierea cu apă călduță. Acest tratament îl poți aplca de două ori pe zi, până ce scapi de coșul nedorit.

Un alt remediu natural la care poți apela cu succes pentru a scăpa de coșuri este usturoiul. Acesta este bogat în sulf, care este cunoscut pentru eficiența lui în combaterea acneelor. Pentru asta, trebuie să tai un cățel de ustoroi în jumătate și să masezi cu partea din mijloc a usturoiului timp de 5 minute. După, trbeuie să clătești bine tenul cu apă caldă.

Adauga un comentariu