Remedii naturiste

Cum sa scapi de gandacii de bucatarie pentru totdeauna

Publicat: 14 mart. 2016
7

Gandacii de bucatarie sunt o problema comuna si de cele mai multe ori greu de eliminat. Puteti alege dintre numeroase produse de pe piata, dar ele contin substante chimice extrem de nocive, care distrug poate gandacii, dar va pot pune in pericol sanatatea dumneavoastra si a animalelor de companie.

Metoda naturala pentru eliminarea gandacilor. Daca nu mai stiti cum sa ii eliminati, incercati aceasta metoda, care a dat rezultate foarte bune. Aveti nevoie de un ou de tara, un cartof mediu si 50 de grame de acid boric pulbere. Fierbeti cartoful si oul (fiert tare) le pasati si adaugati acidul boric. Omogenizati compozitia si din aceasta modelati bilute de marimea unei nuci mici. Plasati aceste bilute in toate colturile casei si in alte locuri – de exemplu: in spatele dulapurilor, a frigiderului, aragazului, pe rafturi. In cateva zile veti scapa de gandaci. Repetati procedura dupa cateva luni.

Unul dintre cei mai importanţi paşi în eradicarea acestei probleme contra gândacilor este cel al curăţeniei. Nu mai ţineţi vasele nespălate în chiuvetă până se fac cât un munte. Nici gunoiul nu trebuie lăsat mai mult de 48 de ore. Utilizaţi aspiratoare cu saci de unică folosinţă şi aruncaţi-i imediat cum aţi terminat curăţenia. Nu folosiţi niciodată mătura, deoarece veţi ajuta la răspândirea ouălor în întreaga casă.

Gândacii de bucătărie se înmulţesc şi se dezvoltă rapid. Unul este suficient. Gândacii de bucătărie trăiesc circa 6 luni şi se hrănesc cu resturile menajere. Se refugiază în zonele calde şi umede, în spatele mobilierului, frigiderului, în jurul ţevăriei şi în fantele zidurilor. Sunt mari avizi de umiditate, deci verificaţi orice sursă umedă. Trebuie făcută constant o curăţenie generală, însoţită de mişcat mobila şi uitat prin toate ungherele. Un lucru cunoscut este că focarele de înmulţire sunt bucătăria şi baia. O soluţie este şi punerea de gresie şi faianţă.

Pe de altă parte, apartamentul trebuie izolat cât se poate de bine. Până şi la aerisirea de la baie ar fi bună o plasă de ţânţari. Foarte important de acoperit sunt găurile din jurul ţevilor şi până la urmă orice alte zone prin care comunicaţi cu vecinii sau cu exteriorul. Dacă după izolare urmează o exterminare bine făcută, teoretic, gândacii nu mai au de unde să apară.

Adauga un comentariu