Cum sa servesti o omleta perfecta la micul dejun

Publicat: 17 apr. 2010

Milioane de oameni din intreaga lume mananca oua la micul dejun in diferite forme: omleta, oua fierte, oua umplute. In oua sunt concentrate substante vitale si bine echilibrate. Partea comestibila a unui ou contine proteine, grasimi bogate in lecitina, colesterol, acizi grasi indispensabili, vitaminele, A, D, E, carotina si vitaminele grupei B. Ouale, in particular galbenusul, servesc drept sursa importanta de fosfor si alte substante minerale usor asimilabile. Proteinele oualor sunt deosebit de valoroase continand aminoacizi esentiali.
Pentru o omleta perfecta ai nevoie de : 3 oua, unt, sare, piper, si umplutura cum ar fi: ciuperci, ceapa, ardei. Intr-un castron se bat ouale si se condimenteaza cu sare si piper. Puneti o tigaie telfonata pe foc si dupa ce s-a infierbantat turnati o lingura de unt. Dupa ce se infierbanta untul si prinde sa capete o culaore maronie adaugati ouale in tigaie. Puneti apoi umplutura preferata: ceapa taiata marunt, ardei, cascaval ciuperci, sau puteti sa o lasati asa. Cu ajutorul unei spatule pliem omleta pe jumatate si o intoarcem apoi pe partea cealalta pentru a se coace. Omleta este gata atunci cand toata masa ei s-a solidificat, la suprafata ramanand foarte putin zemoasa, iar la fund s-a rumenit. Din acest moment nu se mai lasa nici o clipa pe foc, pentru ca se rascoace, iar la fund se arde.
Serviti-o cu paine prajita, sunca, sau cartofi si nu uitati de salata verde.



loading...

Adauga un comentariu