Actualitate

Cum sa speli cuptorul cu microunde in numai 5 minute. Bonus: toata casa va mirosi placut

Publicat: 07 apr. 2020
Cum să speli cuptorul cu microunde
Cum să speli cuptorul cu microunde

Cum să speli cuptorul cu microunde. Iată care sunt metodele cele mai eficiente pentru dezinfectarea şi curăţarea acestui aparat electrocasnic.

Fiind un aparat de mici dimensiuni, cuptorul cu microunde este foarte apreciat în toate bucătăriile moderne.

Cum să speli cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde funcţionează prin punerea în mişcare a moleculelor de apă dintr-un preparat. Astfel,vibraţia şi frecarea particulelor va genera căldură, care în schimb coace alimentul. Cuptorul cu microunde a devenit un bun foarte des întâlnit în casele noastre. Aşadar este necesară o întreţinere atentă a acestuia.

În cele ce urmează vă prezentăm mai multe metode pentru a curăţa şi dezinfecta un cuptor cu microunde.

Cum se pregăteşte cuptorul pentru curăţare

În primul rând, pentru a curăţa cuptorul cu microunde, este necesar să urmezi câţiva paşi pentru a pregăti acest proces. Chiar dacă este incorporabil sau independent, va trebui să te asiguri că aparatul este scos din priză. În cazul în care este încorporat într-un dulap la înălţime, va trebui să te asiguri că ai acces la acesta. Fii sigur că nu a fost folosit în ultimile minute sau aşteaptă să se răcească întâi.

Vei avea nevoie de următoarele:
– Un bol din material rezistent la microunde,
– Apă,
– Oţet alb (de preferinţă industrial, nu balsamic sau din mere),
– Lămâie proaspătă,
– Bicarbonat de sodiu,
– Burete de vase,
– Prosop de bucătărie.

În cele mai multe din cazuri, poţi scoate platanul (farfuria rotativă) din interior. Astfel îl poți spăla mai bine cu apa şi detergent de vase, pe ambele părţi.

Ştergerea grăsimilor şi a resturilor de mâncare

Cum să speli cuptorul cu microunde. În cazul în care ai gătit ceva recent, iar cuptorul tău este plin de resturi de mâncare, le poţi şterge cu un burete de vase. Poţi şterge în acest mod şi petele recente de grăsime care s-au acumulat în cuptorul tău cu microunde.

O curăţare completă a cuptorului cu microunde presupune atât curăţarea interiorului, cât şi a exteriorului. Pentru aceasta, poţi folosi o gamă de agenţi de curăţare, atât biologici, cât şi chimici. Nu uita să laşi deschisă uşa cuptorului după ce ai terminat, pentru o aerisire deplină.

Cum să speli cuptorul cu microunde și să odorizezi bucătăria

Puteți curăța cuptorul cu microunde și în același timp să odorizați întreaga bucătărie. Pentru aceasta vă trebuie un bol, apă, oțet și câteva picături de ulei esențial.

Puneţi 2 ceşti de apă în bol la care adăugaţi şi 2 linguri de oţet. Puneţi şi câteva picături de ulei esenţial cu aroma preferată şi daţi la cuptor. Setaţi pe temperatura cea mai înaltă pentru 5 minute.

La sfârșit deschideţi cuptorul şi, după ce s-au împrăştiat aburii, ştergeţi cu o cârpă curată. Cuptorul dumneavoastră va sclipi de curăţenie. Bonus, toată casa va mirosi a ulei esenţial.
Comentarii
Adauga un comentariu