Timp liber

Cum sa supravietuiesti despartirilor

Publicat: 06 mai 2010

Libertatea este o con­ditie cu care este posibil sa nu te obisnuiesti prea curand atunci cand tocmai ai iesit fara voia ta dintr-o relatie. Poate cel mai greu test la care ai fost supusa vreodata va fi acesta. Cum reusesti sa treci peste el? Ce faci cand, dupa multe pahare de vin, vrei sa il suni? Si, in mare, de ce este atat de greu?

Cele trei perioade
Nimanui nu ii place, dar vine un moment in care, cu sau fara voia ta, parasesti o relatie.

Motivele nu sunt atat de importante cat noul tau statut de celibatara. Probabil cel mai important este sa fii sigura ca ai facut tot ce trebuia si ca decizia este una irevocabila. Nu este nimic mai supa­rator decat un cuplu care se des­parte si se impaca din doua in do­ua saptamani.

Dupa ce te-ai asigurat ca noul statut obtinut este definitiv, nu uita ca ai dreptul la o perioada de ‘doliu’ care nu ar trebui sa depaseasca mai mult de trei luni.

Aceasta perioada are la randul ei niste substadii: perioada in care te inchizi in camera si plangi, bei (poate) fara masura, iti suni prietenele noap­tea, pe act­uala lui prietena eventual (da­ca ai numarul), perioada in care schimbi sensul de mers daca a­pa­re in calea ta pe strada, per ansamblu, perioada in care plangi mult.

Desigur ca fiecare dintre noi avem mijloacele proprii de apa­rare in cazuri de urgenta, cert este ca nici una din cele enume­ra­te mai sus nu reprezinta ceva iesit din comun, este normal sa suferi si este mult mai normal sa iti permiti o perioada de su­fe­rinta in care sa faci tot ce crezi ca este necesar. Nu uita ca dra­gostea ne poate impinge la multe acte necugetate, incearca sa ai pe cineva langa tine si incearca sa nu faci ceva ilegal – ar fi pacat!

A doua perioada este dominata de sentimente de ura, cand il urasti pentru ce ti-a facut. Fostul va fi cunoscut sub numele de ‘Ala’, ‘Nenoro­citul’, ‘Cel al carui nume nu il pronuntam’… Durata este ne­definita, poti tre­ce prin toata viata purtand aceste sentimente sau poti ajunge mai repede decat credeai la cea de-a treia perioada.

A treia perioada este una mult mai calma. Daca ai avut parte de primele doua perioade din plin, in cea de-a treia motivele des­partirii de el par neclare, nu iti mai amintesti cum arata, nu te mai gandesti la el in fiecare zi, poate ai deja pe cineva si te gandesti ca des­partirea a fost mana destinului.

4 lucruri de retinut
Cumparaturi: A face cumpa­ra­turi este terapeutic (asta nu este o scuza). Desigur ca prietena ta este mai mult decat incantata sa te insotesca. In general, es­te de­monstrat ca atentia ta va fi pentru cel putin patru ore captata de o pereche de pantofi sau, cine stie?… de un vanzator dragut.

Nu cauta un partener doar ca sa ai unul: Un tip nou nu va re­zolva situatia, poate, din contra, o va inrautati. Nu esti pregatita pen­tru o alta relatie si, in plus, nu vei face decat sa amagesti si al­ta persoana sau, mai mult, te vei descarca pe un nevinovat. In­cearca sa scapi de balast singura, nu aruncandu-l asupra altcuiva.

Cunoaste-ti sabloanele! Pen­tru a gasi persoana potrivita, trebuie sa fii persoana potrivita! Pentru asta ai nevoie sa stii ce ai facut bine si ce ai gresit in trecut, acestea sunt lucrurile care te vor ajuta sa iti dai seama de ce este nevoie sa faci in viitor. Exista sabloane pe care inconstient le cauti si poate, tot inconstient, te implici in relatii care nu au sanse sa functioneze. Ce iti doresti tu? Este foarte important ca, pe langa stabilirea pattern-ului, sa stii care sunt nevoile tale intr-o relatie, ce primeaza pentru tine. In general, imaginea partenerului ideal este indusa de mass-media, de conventiile sociale, de prieteni si pa­rinti. Ceea ce iti doresti tu nu trebuie sa se opreasca doar la aspectul fizic.

Plansul de mila. Nu este nimic rau in a-ti plange de mila, totul este sa nu o faci prea des sau sa ramai doar cu asta. Sa zicem ca dupa o despartire este dreptul tau sa o faci. Plangand, te descarci, iar a doua zi lucrurile vor parea mai roz. A trece peste o relatie fara lacrimi inseamna sa nu te eliberezi de trecut. Incearca sa nu plangi totusi, prea mult si fa tot posibilul sa ai un somn odihnitor.

sursa: avantaje.roloading...

Adauga un comentariu