News Flash:

Cum sa te angajezi in Anglia

29 Martie 2010
2947 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pentru cei care doresc sa se angajeze in Anglia este indicat sa trimita un e-mail sau sa telefoneze persoanei de contact din anuntul pentru locul de munca • Procesul de selectie dureaza aproximativ 1-2 saptamani • Negocierea salariului va avea loc, in principal, in cazul locurilor de munca inalt calificate si foarte bine salarizate, ale caror salarii nu au fost mentionate in anuntul pentru postul vacant

Pentru cei care doresc sa se angajeze in Anglia este indicat sa trimita un e-mail sau sa telefoneze persoanei de contact din anuntul pentru locul de munca. Trebuie solicitat un formular de cerere. Daca cererea a fost acceptata, se va primi o invitatie la un interviu de 30 - 40 de minute. In prezent, majoritatea solicitantilor primesc o versiune electronica a formularului de cerere, pe care il completeaza si il trimit prin e-mail. Primele contacte se initiaza ca raspuns la anunt, sub forma unui e-mail sau telefon de solicitare a unui formular de cerere. Regula este de a se respecta intocmai instructiunile si de a nu folosi primul contact ca o ocazie de prezentare, daca acest lucru nu a fost cerut. Se poate stabili un contact telefonic doar daca angajatorul/recrutorul solicita acest lucru. Apelul trebuie sa fie scurt si la obiect. Indicat este ca telefonul sa fie dat doar dupa ce au fost cautate informatii despre compania la care s-a depus cererea si daca cel care doreste sa se angajeze are aptitudinile si experienta necesara. Scrisoarea de motivatie trebuie sa fie scurta, o pagina A4, si sa contina informatii precise. Trebuie mentionat motivul scrisorii in primul aliniat, aptitudinile si experienta relevanta in al doilea aliniat, disponibilitatea pentru interviu si orice alte detalii foarte importante despre obligatiile existente in al treilea aliniat. Scrisoarea trebuie incheiata mentionandu-se faptul ca se asteapta un raspuns. Procesul de selectie dureaza aproximativ 1-2 saptamani. Interviurile sunt organizate in termen de doua saptamani de la data scrisorii de notificare prin care candidatii sunt informati ca au fost selectati pentru interviu. Procesul de selectie dureaza aproape o luna.

Pregatirea interviului

Recrutorii doresc ca solicitantii sa respecte intocmai instructiunile privind depunerea cererii si sa fie disponibili pentru interviu in cel mai scurt timp. Acestia asteapta ca solicitantul sa fie motivat si sa aiba cunostinte de limba engleza suficient de bune pentru a permite o comunicare efectiva. Angajatorii si recrutorii au obligatia legala de a verifica identitatea fiecarui solicitant inainte de a le oferi un loc de munca. Solicitantii trebuie sa aiba asupra lor pasaportul sau cartea nationala de identitate pentru a dovedi ca provin din Spatiul Economic European. Principalele reguli, nescrise, pentru solicitanti sunt de a se comporta profesional, sa fie politicosi, onesti, cu aspect placut, motivati si punctuali. De obicei, interviul este condus de catre managerul departamentului in care se afla postul vacant sau un reprezentat al departamentului de resurse umane. De regula, are loc doar o singura runda de interviuri, insotita de un test de evaluare a capacitatilor tehnice si a aptitudinilor candidatilor de rezolvare a situatiilor dificile. Intrebarile candidatilor se adreseaza la sfarsitul interviului.

Negocierea salariului

Cu exceptia cazurilor mentionate in anuntul pentru postul vacant, este putin probabil ca angajatorul sa fie flexibil in privinta termenilor si conditiilor. Cea mai buna metoda este de a avea incredere in oferta angajatorului si sa se candideze doar pentru posturi care ofera salariu si conditii de munca satisfacatoare. Negocierea salariului va avea loc, in principal, in cazul locurilor de munca inalt calificate si foarte bine salarizate, ale caror salarii nu au fost mentionate in anuntul pentru postul vacant. Se poate solicita o marire dupa ce s-a lucrat o perioada pentru companie, daca salariul este diferit de al celorlalti angajati. In orice caz, o reevaluare a salariului va fi facuta in fiecare an. Plata concediului este inclusa in remuneratie, care se exprima de obicei ca salariu brut anual. Majoritatea beneficiilor suplimentare sunt legate de conditiile de lucru flexibile, asigurarea de sanatate, plata calatoriilor, indemnizatia de capitala, autoturismul de serviciu, mese subventionate la cantina companiei, preturi preferentiale pentru acces la sali de sport sau cluburi, prime.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2573 (s) | 22 queries | Mysql time :0.140561 (s)