News Flash:

Cum sa te angajezi in Liechtenstein

18 Ianuarie 2010
1224 Vizualizari | 0 Comentarii
• Salariul poate fi negociat • Plata concediilor este inclusa, bonusurile nu • Cele mai frecvente avantaje suplimentare sunt: bonuri de masa, autoturism de serviciu, plata orelor de sport, restaurant pentru angajati, laptop

In Liechtenstein, solicitarea unui loc de munca are loc prin depunerea unei cereri scrise. Puteti solicita telefonic informatii despre postul vacant. Dupa depunerea cererii, veti primi o invitatie la interviu sau un refuz (scris). Dupa interviu vi se poate solicita un test sau o evaluare. Pot avea loc de la unu, la trei interviuri inainte de semnarea contractului. Perioada medie cuprinsa intre publicarea anuntului pentru postul vacant si inceperea activitatii este cuprinsa intre una si trei luni. Daca depuneti cererea prin e-mail, trimiteti un fisier in format PDF, daca este posibil. Trimiteti un dosar de recrutare complet: scrisoare de motivatie, CV cu fotografie, referinte si scrisori de recomandare, diplome si alte documente relevante pentru locul de munca. Nu uitati sa includeti informatiile de contact. Trimiteti cereri scrise de mana doar daca sunt solicitate in mod explicit de catre angajator. Candidatul trebuie sa cunoasca viitorul domeniu de activitate (informatii despre companie, cifra de afaceri, dimensiuni, sector, pozitie geografica, cultura organizatorica etc.) si sa fie imbracat intr-o maniera adecvata postului oferit de companie.

Negocierea salariului

Salariul poate fi negociat. Poate fi util sa contactati mai intai un sindicat, pentru a va informa in legatura cu nivelul salariilor din viitorul dumneavoastra domeniu de activitate. De cele mai multe ori, salariile se calculeaza lunar sau anual. Plata concediilor este inclusa, bonusurile nu (cel putin nu in salariul fix). Cele mai frecvente avantaje suplimentare sunt: bonuri de masa, autoturism de serviciu, plata orelor de sport, restaurant pentru angajati, laptop etc. Negocierea se poarta de obicei cu directorul de personal. Perioadele de proba de o zi nu sunt propuse frecvent, dar pot fi utile in anumite situatii. Puteti refuza o perioada de proba, dar, pe de alta parte, aceasta poate fi utila pentru familiarizarea candidatului cu noul loc de munca. La sfarsitul interviului va fi anuntat termenul-limita pentru comunicarea deciziei sau a urmatoarelor etape. In caz contrar, cereti detalii despre acestea.Referinte

Orice fost angajator sau profesor poate fi referent. Este necesar un exemplar al diplomei. Acesta ar trebui trimis impreuna cu cererea sau, cel putin, adus la interviu. Scrisorile de recomandare, diploma si referintele sunt foarte importante pentru recrutor. Se obisnuieste a se sosi cu aproximativ zece minute inainte de ora interviului. Anuntati-va sosirea. Neprezentarea la interviu este acceptata doar in cazuri foarte urgente sau importante. Programati o noua intalnire cat mai repede posibil. Interviurile personale sunt cea mai frecventa metoda de selectare a personalului in Liechtenstein. Materialul a fost pus la dispozitie de catre Centrul Europe Direct Iasi, fiind sintetizat dupa manualul "Va vom contacta..." editat de Comisia Europeana, Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse, Unitatea D3.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

negocierea salariului referinte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2700 (s) | 24 queries | Mysql time :0.165535 (s)