Beauty

Cum sa te machiezi in functie de forma fetei

Publicat: 04 mai 2010

Tipul ideal de fata este considerat a fi cel oval, cu trasaturi perfect simetrice, astfel ca toate celelalte tipuri de fete se raporteaza la cea ovala. Fiecare avem trasaturi si calitati unice care pot fi puse in valoare printr-un machiaj adecvat.
Teoretic, fata se imparte in trei fasii:
Prima fasie – de la insertia parului la baza sprancenelor
A doua fasie – de la baza sprancenelor la baza nasului
A treia fasie – de la baza nasului la baza barbiei
In functie de aceste proportii, precum si de latimea si lungimea fetei, se stabileste forma.

FATA OVALA
Forma ovala a fetei este considerata a fi forma ideala. Nu este necesar un machiaj corector, ci dimpotriva trasaturile vor fi evidentiate. De exemplu Jessica Alba(VEZI GALERIE FOTO)

FATA ROTUNDA
A doua fasie este mai lunga, astfel ca, pentru corectie trebuie privita fata pe conturul ei. Foloseste un fond de ten intr-o nuanta mai inchisa si aplica-l pe lateralele fetei pentru a o subtia. Pentru a ingusta barbia, poti aplica acelasi fond de ten pe linia maxilarului si sub obraji. Ochii se accentueaza aplicand fard si creion intr-o forma usor ascutita in unghiul exterior. Blushul se estompeaza din punctul maxim al pometilor usor inspre tample. Buzelor li se va da o forma plina de cireasa. Sprincenele se penseaza usor, arcuindu-se pentru a da luminozitate fetei.
De exemplu Cameron Diaz(VEZI GALERIE FOTO)

FATA PATRATA
Prima si a treia fasie sunt putin mai inguste, maxilarul este proeminent, iar fruntea este evidentiata si inalta. O nuanta de fond de ten mai inchisa decat cea a tenului poate fi aplicata pe tample si pe linia maxilarului pentru a imblanzi liniile drepte ale fetei. Putin blush se aplica din punctul maxim al pometilor usor ascendant spre ureche. De exemplu Salma Hayek(VEZI GALERIE FOTO)

FATA TRIUNGHIULARA CU VARFUL IN SUS
A treia fasie este mai lunga decat prima si a doua. Fiind caracterizata de o frunte ingusta si de un maxilar proeminent, se va aplica un iluminator pe lateralele fruntii. Fondul de ten corector intr-o nuanta mai inchisa va subtia linia maxilarului. Sprancenele se vor arcui spre exterior. Fardul de obraz se estompeaza usor ascendent spre ureche. De exemplu Minnie Driver(VEZI GALERIE FOTO)

FATA TRIUNGHIULARA CU VARFUL IN JOS
Prima fasie este mai lata decat a doua si a treia. Cu o frunte lata si o barbie ingusta si ascutita trebuie sa luminam maxilarul cu un fond de ten in nuanta mai deschisa si sa micsoram latimea fruntii cu un fond de ten mai inchis la culoare. Fardul de obraz se aplica din punctul maxim al pometilor estompat inspre interior.
De exemplu Scarlett Johansson(VEZI GALERIE FOTO)

FATA ALUNGITA
A doua fasie este mai lata decat prima si a treia, astfel ca tusele trebuie sa fie orizontale. Fondul de ten mai deschis la culoare cu un ton se aplica pe lateralele fetei, pentru ca lumina da volum. Fondul de ten mai inchis se aplica pe frunte la insertia parului, si pe barbie, pentru a mai reduce optic din lungimea fetei. La acest tip de fata nu se arcuiesc sprincenele, ci se merge pe o linie orizontala. Ochii se vor machia punandu-se accent pe pleoapa inferioara. Blushul se aplica orizontal spre ureche. De exemplu Sarah Jessica Parker(VEZI GALERIE FOTO)

Acestea sunt mici trucuri in makeup. Ai grija ca nuantele diferite de fond de ten sa se intrepatrunda perfect pentru a nu se vedea diferenta.
Si nu uita sa dai atentie tuturor detaliilor, pentru ca un machiaj bine facut reprezinta o proba de feminitate care ne reda increderea in noi!

By Brandusa Bordeianu
Make-up artistloading...

Adauga un comentariu