Remedii naturiste

Cum sa tratezi varicele cu argila: eficienta maxima

Publicat: 08 mart. 2015
7
Varicele sau venele varicoase sunt vene largi, proeminente, palpabile si vizibile la suprafata pielii, localizate la nivelul coapsei si al gambei. Urmatorul tratament este extrem de bun in caz de varice. Trebuie sa stiti ca in stadiul initial al curei poate avea loc o aparenta agravare a afectiunii, care nu trebuie sa va sperie. De asemenea, pentru ca acest leac sa aiba eficienta maxima este deosebit de important sa aiba loc, simultan, si un tratament detoxifiant intern, care sa contina suc de lamaie si o alimentatie bogata in fructe si legume in stare cruda. 

Cititi si: Tratamente naturiste pentru varice 

Pentru aceasta cura aveti nevoie de o punga de argila medicala, care se gaseste la magazinele naturiste sau chiar in farmacii. Varsati argila ntr-un vas cu gura larga si acoperiti cu o cantitate de apa, astfel incat, dupa ce amestecati, sa obtineti o pasta omogena. Compozitia astfel rezultata se administreaza peste regiunea afectata de venele pronuntate. Stratul de argila nu trebuie sa depaseasca 1,5 cm grosime. Acopere bine regiunea si bandajati piciorul cu o fasa de panza. 

Cititi si: Leacul 100% natural care face minuni in cazul varicelor 

Cataplasma se tine o ora pe gamba, apoi se spala. Dupa cateva ore va trebui sa aplicati o alta cataplasma. Atentie insa, daca apare senzatia de frig sau durere, indepartati imediat. In plus, in cazul in care argila se usuca, trebuie aplicata repede alta cataplasma, iar resturile uscate se vor curata cu apa calduta. 

Cititi si: Ai varice? Iata cateva tratamente foarte bune 
Adauga un comentariu