Terapii alternative

Cum să vă regândiți dormitorul pentru a dormi mai bine

Publicat: 27 oct. 2020
femeie care doarme
Pentru a dormi bine, ai nevoie de o cameră prietenoasa.

Pentru a dormi bine, ai nevoie de o cameră prietenoasa. Echipându-vă cu o pernă cu adevărat confortabilă și luându-vă timp pentru a vă aerisi camera în fiecare zi, nu pare prea mult, dar un mediu de calitate va ajută să vă recuperați bine dupa o zi grea. Iata cum să vă regândiți dormitorul pentru a dormi mai bine!

Pentru a cădea în brațele lui Morfeu, fiecare are propriul truc. Un studiu privind obiceiurile de somn franceze, publicat de Sanofi Santé Grand Public, a dezvăluit practicile puse în aplicare pentru a dormi mai bine. Pentru a dormi: mai mult de 1 din 3 francezi citesc o carte, 1 din 5 francezi face sex, 1 din 3 francezi urmărește serialul preferat si mai mult de 1 din 10 francezi schimbă lenjeria de pat.

Dar pentru a adormi ușor, fără somnifere sau tranchilizante, uneori este suficient doar să schimbi câteva obiceiuri mici.

Aeriseste camera!

Cele 100.000 de miliarde de celule au nevoie de oxigen tot timpul, inclusiv noaptea. Așa că trebuie sa ne obișnuim să deschidem larg ferestrele dormitorului, indiferent de temperatura exterioară. Dimineața, pentru a elimina aerul încărcat cu dioxid de carbon care a fost eliberat în timpul nopții. Seara, pentru a beneficia de un aer mai sănătos la culcare. Aproximativ cinci minute de fiecare dată sunt suficiente pentru a reînnoi aerul într-o cameră de 15 – 20 metri.

Cum să vă regândiți dormitorul pentru a dormi mai bine: investeste intr-o perna de calitate

O pernă prea subțire sau prea groasă poate explica o mulțime de inconveniente matinale: dureri de gât, senzații de cap greu etc. În mod ideal, craniul și gâtul ar trebui să fie în aceeași poziție ca atunci când stăm în picioare. Această aliniere favorizează relaxarea musculară și asigură o bună circulație. Alegerea pernei depinde și de poziția noastră când dormim: fermă dacă dormi pe o parte și mai flexibilă dacă dormi pe spate. Dar dacă preferați să dormiți pe burtă, trebuie să fie de-a dreptul moale.

Configureaza un dormitor feng shui

Conform tradiției energetice chineze, oamenii dorm mai bine într-o cameră în care energia poate curge armonios. Acesta este motivul pentru care specialiștii în feng shui preferă un singur dulap mare decât o serie de unități de depozitare mici și dispersate. Chiar și fără a perturba întregul aspect al dormitorului, este esențial să fie întotdeauna ordonat. Acordați atenție și culorilor: cele reci sunt relaxante, cele calde sunt revigorante. Prin urmare, alegem albastru, violet, gri pal și bej deschis.

Monitorizam temperatura camerei

Seara, temperatura corpului nostru scade ușor pentru a ne pregăti corpul pentru somn. În timpul nopții, acesta continuă să fie ușor mai mica decât în ​​timpul zilei. Incepe sa creasca doar dimineața devreme, puțin înainte de a ne trezi. Dacă dormitorul este prea cald, corpul trebuie să depună eforturi pentru a se răci, ceea ce poate perturba somnul. De aici și importanța menținerii temperaturii între 17 și 18°C.

Cum să vă regândiți dormitorul pentru a dormi mai bine: nu tineti telefonul mobil in dormitor

Chiar dacă nocivitatea lor nu a fost demonstrată formal, telefoanele mobile emit radiatii. În plus, și acest lucru este stabilit prin studii, lumina albastră emisă de ecrane tulbură puternic calitatea somnului. Așa că este bine sa ne lăsăm telefonul în altă cameră. De asemenea, evită navigarea pe rețelele de socializare în cazul unei treziri nocturne.

Adauga un comentariu