Economic Local

Cum saboteaza America tehnologia chinezeasca

Publicat: 21 nov. 2011
1
Cei doi mari giganti chinezi ai tehnologiei IT&C, Huawei si ZTE se tot chinuie sa demonstreze americanilor ca nu aduc nici un atac la adresa singurantei nationale a Statelor Unite. Fara efect, pana acum: nu prind nici un contract in SUA.
Huawei si ZTE au anuntat ca nu vor renunta la planurile lor de a se extinde pe piata americana, dupa ce o comisie de pe langa Camera Reprezentantilor, ce se ocupa cu chestiuni legate de spionaj, a anuntat ca va face o investigatie in legarura cu potentialul risc la adresa securitatii nationale pe care l-ar avea activitatea celor doua companii. Huawei a anuntat ca apreciaza, masura autoritatilor americane, cat timp este „publica si justificata”, iar ZTE s-a declarat optimista ca „investigatia va dovedi ca ZTE este o companie care respecta legile si un partener de incredere pentru clientii sai americani”.
Huawei si ZTE, unii dintre cei mai mari prosucatori de echipamente telecom din lume, au o prezenta mai degraba timida pe piata americana. Nu au reusit sa incheie nici un contract cu vreo companie americana de telecomunicatii.Motivul: suspiciunile ca activitatea lor in Statele Unite ar reprezenta o amenintare la adresa sigurantei nationale. În septembrie, Departamentul pentru comert a exclus Huawei dintre ofertantii pentru un contract de teama unor preocupari privind siguranta nationala, dar nu a dat detalii. Anul trecut, ZTE a pierdut un contract de 2,1 miliarde de dolari din aceeasi cauza.
„Nu-mi dau seama care sunt temerile autoritatilor americane” a spus, pentru presa chineza, Cheng Lixin, director al ZTE pentru operatiunile din America de Nord, care s-a mai plans de faptul ca reglementarille americane referitoare la companiile straine sunt netransparente, si din acest motiv Washingtonul nu reuseste sa arate cum ar ameninta ZTE securitatea nationala a Statelor Unite.
Tags:
Adauga un comentariu