Actualitate

Cum salvezi o orhidee ofilita. Trucul simplu si eficient

Publicat: 14 ian. 2020

Cum salvezi o orhidee ofilită. Această floare a rămâne una dintre cele mai apreciate din România și reprezintă cadoul ideal.

Cu toate acestea, din păcate, după ce o primim în dar, puţini ştim cum să o îngrijim corect. Astfel, în scurt timp, planta se ofileşte.

Deşi pare complicat la prima vedere, orhideea este foarte uşor de îngrijit. Nu este o floare pretenţioasă şi nu trebuie udata excesiv, deşi mulţi fac greşeala aceasta. De asemenea, este o plantă care iubeşte lumina, aşa că trebuie păstrată într-un loc luminos, într-un ghiveci transparent, de preferat. Totodată, e important de reţinut că nu ar trebui mutata prea des din ghiveci deoarece nu îi plac schimbările bruşte.

Cum salvezi o orhidee ofilită

Dacă orhideea ta dă semne că începe să se ofilească, una dintre cauze ar putea fi udatul în exces. Atunci când planta primeşte prea multă apă, aceasta împiedică oxigenul să pătrundă în rădăcini. Pe lângă asta, apa în exces va duce la putrezirea rădăcinilor, lucru ce le va împiedica să absoarbă substanţele nutritive.

Primul semn că plantă este udată prea des este vizibil la nivelul frunzelor. Acestea se vor dezvolta tot mai greu, urmând ca în final să se îngălbenească. Și totuși, exista şanse mari să o salvaţi, numai dacă mai are câteva rădăcini neputrezite.

Ce pași trebuie să parcurgeți pentru a salva orhideea ofilită

1. Înclină ghiveciul cu orhideea şi scoate rădăcinile din vas, iar apoi curățați-le de compost.

2. Dezinfectează în alcool lamele unei foarfece de tăiat via. Observa rădăcinile putrezite şi elimină-le.

3. Cum salvezi o orhidee ofilită. Scurge apa de pe farfurioara pe care a stat ghiveciul şi spală ambele recipiente. Usucă bine atât farfurioara, cât şi ghiveciul.

4. Amestecă pământul special pentru orhidee cu apa de la robinet într-o sită. Nu uita să scurgi apa în exces din recipient.

5. Umple primii 3 cm de la fundul ghiveciului cu pământ umed şi apoi plasează planta în ghiveci. Apoi, adaugă compost peste rădăcini.

6. Pune orhideea la locul ei obişnuit (într-un loc luminos).

Sfaturi pentru udarea orhideei

– udă planta doar atunci când pământul din primele straturi (3-6 cm) este uscat.

– înlătură surplusul de apă care se scurge în farfuria de sub ghiveci.

– udă orhideea doar de două ori pe săptămână, în timpul sezonului cald şi o singură dată iarna.loading...

Adauga un comentariu