Magazin

Cum scapi de cosurile inestetice fara sa le storci

Publicat: 10 aug. 2013
1

Cosurile sunt una dintre cele mai mari batai de cap cu care se confrunta femeile. De cele mai multe ori incercam tot felul de tratamente noi si costisitoare pentru a scapa de aceste inflamatii ale pielii, dar si asa rezultatele nu sunt tocmai cele asteptate.

Cele mai dureroase cosuri sunt cele din zona barbiei si mai mult decat atat sunt si cele mai enervante din simplul fapt ca nu prea poti sa te ocupi de ele. O compresa cu apa calda se poate dovedi o metoda eficienta, dar nu este de cel mai mare ajutor intotdeauna. Afla in continuare cum cum poti sa scapi de cosuri imediat dupa ce au aparut:

1. Compresele cu ceai. O simpla compresa calda nu poate elimina cosurile de pe suprafata fetei, ci ceea ce conteaza cel mai mult este substanta in care este imbibata. Se pare ca ceaiul negru ajuta la reducerea roselii si a umflaturii si in acest fel scapi repede si ieftin.

2. Plasturii. Crema cu hidrocortizon nu este suficienta pentru zona afectata. Aplica crema dupa care pune peste zona inflamata un plasture, din motive de igiena, si umflatura o sa dispara imediat.

3. Daca chiar trebuie… Daca deja a iesit la suprafata si s-a format, atunci nu mai ai ce sa faci decat sa-l storci, dar nu oricum. Spala bine mainile si apoi infasoara degetele in tifon: doar asa poti incepe operatiunea. Dupa ce cosul a fost extras, curata zona si aplica o crema anticosuri.

4. Daca nu este vorba de zona fetei, atunci apeleaza la sfatul unui medic care sa-ti explice ce ai de facut. Poate o crema cu cortizon este potrivita pentru tine si se dovedeste metoda salvatoare.

Sursa: perfecte.ro

Adauga un comentariu