Magazin

Cum scapi de dependenta de telefonul mobil in 7 zile? Ghid practic pentru cei care nu se despart de smartphone

Publicat: 20 mai 2019
1

Statistic, majoritatea oamenilor cu varste cuprinse intre 18 si 38 de ani petrec zilnic doua ore si 38 de minute pe retelele sociale prin intermediul telefonului mobil. Insa cum scapam de dependenta de telefonul mobil? Conform expertilor de la site-ul Compare and Recycle, detoxifierea digitala se poate face ind oar sapte zile daca respectam cateva etape logice menite sa ne vindece de acest obicei care ne afecteaza ochii, puterea de concentrare, memoria si chiar musculatura corpului.

Un studiu realizat pe 500 de oameni de ambele sexe a descoperit ca primul semn de dependenta de telefonul mobil este faptul ca ajungem sa interactionam cu acesta o data la fiecare 15-20 de minute. Il tinem langa noi si fie il deschidem sa verificam daca am primit vreun mesaj, fie sa vedem nivelul bateriei. Si pentru ca acest lucru se intampla zilnic, este clar ca vorbim de un soi de dependenta tehnologica. Insa nu disperati! Expertii de la site-ul Compare and Recycle au descoperit ca ne putem vindeca in doar 7 zile.

Ce trebuie sa facem pentru a scapa de dependenta in sapte zile?

Ghidul practic de vindecare de dependenta de telefonul mobil a fost testat si este extrem de eficient mai ales in randul persoanelor nascute dupa anul 2000. Statistic, persoanele care petrec in medie doua ore si 38 de minute pe retelele sociale sunt instabile emotional, au o sanatate mintala precara si sunt la pamant cu memoria. Expertii nu incearca eliminarea telefonului inteligent din viata omului contemporan, ci gasirea acelui echilibru care permite o mai buna socializare, desfasurarea unor activitati sociale normale, care in momentul de fata sunt eliminate din programul zilnic din cauza telefonului mobil.

Cum ne detoxifiem de telsefonul mobil in sapte zile?

Planul de vindecare de dependenta trebuie respectat cu sfintenie. Orice nerespectare a uneia din etape, anuleaza progresul realizat si il obliga pe ”dependent” sa o ia de la inceput. Nu uitati: important este ca in timpul celor sapte zile sa scapati de ”acel ceva” care va face sa puneti mana pen telefon chiar si atunci cand nu aveti treaba cu el. Iata in ce consta planul de detoxifiere!

Ziua 1
Stergeti aplicatiile pe care nu le folositi niciodata si dezabonati-va de la sursele care va trimit emailuri neinteresante. Incetati sa mai urmariti persoane neinteresante pe retelele de socializare si nu mai tineti legatura cu cei care va enerveaza, frustreaza, indigneaza si va trezesc reactii negative.

Ziua 2
Opriti toate notificarile de tip push de pe telefonul mobil pentru a nu va mai distrage atentia in cele mai neportivite momente. Puteti sa folositi modul ”Nu deranjati” atunci cand trebuie sa lucrati, sa invatati sau aveti treaba. Trebuie sa scapati de orice aplicatie care va face telefonul sa se aprinda singur sau sa emita sunete.

Ziua 3
Rezistati tentatiei de a spune mana pe telefon dimineata, cand va treziti. Este crucial ca primele minute ale zilei sa le petreceti departe de tehnologie. Daca alarma telefonului este cea care va da desteptarea, puneti aparatul in cealalta parte a camarei pentru a fi obligati sa va dati jos din pat pentru a opri alarma. In loc sa navigati pe Facebook, castigati 5 minute de stat in pat.

Ziua 4
Mutati incarcatorul telefonului mobil din camera in care dormiti. In felul acesta creierul va reusi sa disocieze momentul culcarii de cel al navigaprii pe retelele sociale fara un scop anume, ”de control”. Mai mult decat atat, din aceasta zi impuneti-va sa nu mai interactionati deloc cu internetul de pe telefon in dormitor.

Ziua 5
Nu luati telefonul cu voi daca iesiti din casa. Chiar daca plimbarea dureaza cateva ore bune, la finele ei veti descoperit ca nu a murit nimeni, nu s-a intamplat nici o nenorocire, nu v-a cautat nimeni sa va dea vreo veste arzatoare etc. In felul acesta scapati de dependenta de Instagram la cafea, de Snapchat, de verificarea emailurilor si de Twitter.

Ziua 6
Dezinstalati toate aplicatiile de social media din telefonul vostru. Daca aveti neaparata nevoie de ele, le veti putea descarca mai tarziu. Important este sa va oferti o zi din viata in care habar nu aveti ce au facut altii, ce mai comenteaza lumea etc. Daca maine aveti nevoie de vreuna dintre aplicatii o puteti instala la loc.

Ziua 7
Inchideti telefonul, incuiati-l intr-un sertar si uitati de el pana seara. Daca cineva are nevoie de voi in mod arzator, va gasi o metoda de a da de voi. Petreceti timp cu familia, prietenii, practicati un sport si bucurati-va de timpul liber in cel mai natural mod cu putinta. De maine, incercati sa ignorati la maximum telefonul si sa nu mai lasati aplicatiile sa va controleze viata. Atat. Sunteti vindecati!

Adauga un comentariu