Sanatate si frumusete

Cum scapi de unghiile incarnate cu lucruri pe care le ai in casa

Publicat: 25 iul. 2018
14

Unghiile incarnate sunt extrem de dureroase, iar cine a trecut prin aceasta suferinta stie cat de greu sunt de tratat. In momentul in care unghiile nu mai cresc drept si intra in pielea piciorului, rezulta infectie, iritatie, roseata, umflarea piciorului, precum si un disconfort. Unghiile incarnate apar, in cele mai multe cazuri, din cauza incaltamintei nepotrivite. De asemenea, si din cauza unor rani sau genetic se pot dezvolta unghiile incarnate. Exista, din fericire, multe solutii naturale la care poti apela pentru a trata aceasta problema. De asemenea, poti apela si la un medic pentru a-ti oferi solutia cea mai buna pentru tine, in cazul in care solutiile naturale nu sunt de ajuns.

Exista trei stadii ale unghiilor incarnate: mic, moderat si sever. In cazul in care suferi de al treilea stadiu al unghiilor incarnare, atunci acesta se caracterizeaza prin inflamatie cronica, precum si o hipertrofie a unghiei. Iata cateva tratamente pe care le poti aplica in casa:

Primul tratament si cel mai simplu de ultilizat este format din otet de mere si apa. Se amesteca o parte de apa cu o patrime de parte de oter de mere si se tin picioarele in aceasta solutie. Otetul de mere are capacitatea de a trata zona infectata datorita proprietatilor sale antibacteriene.

Al doilea tratament extrem de bun in cazul in care te confrunti cu ulei de arbore de ceai. Se aplica zilnic cateva picaturi pe zona afectata, dupa o curatare prealabila a pielii.

Sarea epsom, de mare ajutor pentru a scapa de unghiile incarnate. Sarea epsom este, de asemenea, extrem de buna pentru a trata unghiile incarnate. Aceasta sare se gaseste la farmacie si se foloseste astfel: se tin picioarele in apa cu multa sare epsom si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute.

Ata dentara si bumbac. Se foloseste o penseta sau ata dentara in locul unei unghiere, pentru a scoate unghia din carne. Se foloseste o bucatica de bumbac sterila pentru a elibera regiunea.

Adauga un comentariu