Actualitate

Cum scapi de vergeturi cu aspirină. Remediul care îți va întineri pielea

Publicat: 28 sept. 2020
Cum scapi de vergeturi cu aspirină
Din aspirină, ulei de măsline și lămâie se poate prepara un excelent remediu pentru tratarea vergeturilor

Cum scapi de vergeturi cu aspirină. Majoritatea femeilor se confruntă la un moment dat cu această problemă inestetică a pielii. Acestea apar în urma slăbitului brusc, a îngrășării sau după o naștere. Totodată, vergeturile pot apărea și în cazul unei disfuncții a glandei tiroide.

Ce sunt vergeturile

Vergeturile constituie o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor. După cum se știe, acestea pot apărea atunci când ținem dietă și slăbim brusc, ne îngrășăm rapid sau după o naștere. Nu în ultimul rând, vergeturile pot să apară și în cazul unei afecţiuni a glandei tiroide. Însă de cele mai multe ori, vergeturile apar din cauza lipsei elasticităţii pielii la un nivel mai profund decât epiderma. Altfel spus, nivelul reţelei de colagen din piele nu se află în stare optimă.

Orice s-ar crede, vergeturile reprezintă o condiție cu care unele femei se nasc. Aceste nu sunt altceva decât structuri de reparaţie. În anumite situații, pielea de calitate slabă se rupe sub influenţa diverşilor factori. Iar atunci când încearcă să se refacă apar vergeturile care nu sunt altceva decât nişte cicatrice.

Cum scapi de vergeturi cu aspirină

La prima vedere nu a-i crede că aspirina ar putea avea efect și în tratarea problemelor pielii. Și totuși, această pastilă se dovedește a fi extrem de eficientă. De fapt, aspirina reprezintă unul dintre cele mai eficiente remedii pentru tratarea vergeturilor. Și aceasta deoarece conține un ingredient activ, similar acidului salicilic. Acest compus ajută la exfolierea pielii, îndepărtează acneea, dar și cicatricile de pe piele.

Pentru a prepara acest remediu ai nevoie de câteva tablete de aspirină, puțină apă și lămâie. Mai întâi, pisează bine pastilele până obții o pudră fină, după care adaugi apa. Taie o lămâie în două și cu o jumătate freacă timp de 5 minute zona afectată de vergeturi. Apoi, întinde pasta de aspirină pe acea zonă cu mișcări circulare. Lasă să acționeze timp de cel puțin 30 de minute și apoi spală cu apă. Procedura se repetă zilnic până când obții rezultatele dorite.

Mască pentru piele din aspirină și ulei de măsline

De asemenea, poți prepara o mască pentru pielea afectatpă de vergeturi din aspirină, apă și ulei de măsline. Pentru aceasta trebuie să diluați 10 pastile de aspirină într-o cantitate mică de apă. Această pastă trebuie apoi amestecată cu ulei de măsline cald. Două lingurițe de ulei de măsline sunt suficiente pentru prepararea tratamentului. Pasta se aplică direct pe piele și trebuie lăsată la acționat vreme de 20-25 de minute. Clătiți apoi pielea cu apă călduță. Masca trebuie aplicată o dată pe zi timp de aproximativ 7 zile.

Pe perioada acestui tratament trebuie să iei şi capsule de vitamina E şi C. Astfel, vei întregi compexul necesar pentru a hidrata şi reface pielea, oferindu-i totodată şi un plus de elasticitate. De asemenea, pe tot parcursul tratamentului trebuie să faci și mişcare. Și aceasta deoarece sportul acţionează şi asupra stratului de colagen, contribuind în felul acesta la regenerarea pielii.

Înainte de începerea tratamentului, ca să eviți reacţiile alergice, trebuie să testezi produsul pe o porţiune mică de piele. În cazul în care te confrunţi cu iritaţii sau mâncărimi, nu mai folosi acest remediu și adresează-te medicului.

Așadar, acum că ai aflat cum scapi de vergeturi cu aspirină, este important să eviți și expunerea la soare a zonelor afectate.

Adauga un comentariu