Actualitate

Cum scapi rapid de durerea de cap. Nu ai nevoie de pastile și trece în câteva minute

Publicat: 16 sept. 2020
Cum scapi de durerea de cap
Cel mai rapid și mai eficient mod de a scapă de durerea de cap e presopunctura

Cum scapi de durerea de cap. În ziua de azi, stresul, odihna insuficientă ori un efort intens pot declanșa dureri de cap sau chiar migrene. În această situație, primul impuls este acela de a lua o pastilă. Și totuși, putem scăpa de durere prin alte metode. Astfel, vă recomandăm să încercați masajul, acupunctura sau remediile naturiste.

Dacă ești una dintre persoanele care nu au încredere orbește în pastile, aceste sfaturi îți vor fi de folos. În cele ce urmează vă prezentăm cum puteți trata durerea de cap fără ajutorul pastilelor. Știm că, în ziua de azi, tot mai multe femei, dar și bărbați suferă de această problema. În cazul în care aceste dureri de cap sunt dese și constante, cel mai bine ar fi să mergeți la medic.

Cum scapi de durerea de cap fără pastile

Așadar, cel mai rapid și eficient mod de a scăpa de durerea de cap e presopunctura. Acest tip de masaj are o eficientă confirmată științific. Presopunctura îmbină acupunctura și reflexoterapia, dar nu presupune cunoștințe medicale de specialitate.

Iată așadar cum se face presopunctură pentru durerile de cap. Mai întâi, așază-te într-o poziție confortabilă și relaxează-te. Acest tip de masaj durează între 30 de secunde și 1 minut. este important să folosești mișcări ușoare, circulare. Vei vedea că durerea o să dispară în timpul masajului ori la cel mult 5-10 minute după.

Sunt patru puncte care trebuie masate. Punctul celui de-al treilea ochi sau Yintang e situat între sprâncene, unde rădăcina nasului se întâlnește cu fruntea. Acesta e responsabil pentru eliminarea oboselii ochilor. Aceste puncte simetrice sunt localizate la baza marginilor interioare ale sprâncenelor. Masează un minut, apăsând sau folosind mișcări circulare.

Un alt loc sunt punctele localizate în părțile laterale ale ochilor. De asemenea, trebuie folosite mișcări circulare. Punctele Shuai gu sunt situate la 2-3 cm de linia părului, lângă tâmple. Caută niște mici gropițe, acolo sunt. Presiunea aplicată calmează durerea din regiunea temporală și oboseala ochilor.

Iar creştetul capului reprezintă punctul cheie al acestei proceduri. Acesta reprezintă una dintre cele 7 chakre spirituale prin intermediul cărora circulă energia. Identificarea lui este destul de uşoară. Punctul este situat exact în moalele capului (acolo unde este fontanela atunci când ne naştem). După ce l-ai identificat, exercită o presiune, nu foarte mare, asupra lui, timp de 5 minute.

Alte metode care te scapă de durerile de cap

Uneori, o plimbare în aer liber te ajută să scapi de durerea de cap. Aerul proaspăt și mișcarea pot face minuni pentru starea ta. De asemenea, poți încerca să-ți răcorești tâmplele cu o compresă rece. Astfel, te vei simți revigorat imediat. Totodată, compresa rece aplicată pe spatele gâtului te va ajuta să relaxezi și musculatura.

Durerile provocate de tensiune și stres pot fi calmate cu o metodă foarte simplă. Un duș sau o baie relaxantă pot face minuni. Nu în ultimul rând, ar trebui să iei o pauză și să dormi puțin atunci când te doare capul. Alege o cameră liniștită, trage perdelele, relaxează-te și trage un pui de somn.

Așadar, acum că știi cum poți să scapi de durerea de cap, ar fi bine să te gândești mai bine când apelezi la pastile pentru astfel de probleme.

Adauga un comentariu