Casa si gradina

Cum scoti petele de grasime de pe covoare si tapiterie

Publicat: 13 mai 2019
6

Este imposibil sa nu apara cateva pete de grasime pe covoare si tapiterie, daca ai obiceiul sa servesti masa in living. Pana si cele mai simple gustari, daca sunt prajite in ulei, lasa pete greu de curatat pe mobila tapitata sau pe covoare. Iata cum poti scapa de ele.

Detergentul cel mai eficient sa scapi de petele de grasime de pe covoare si tapiterie este detergentul lichid de vase. Nu este nevoie sa cumperi solutii sofisticate si scumpe din comert.

Tamponeaza petele de grasime cu apa calda si detergent de vase, iar acesta va degresa fibrele din tesatura covoarelor sau a tapiteriei.

Vezi si: Cateva trucuri utile pentru a economisi timp si efort cu spalatul hainelor intregii familii

Daca petele de grasime sunt mai vechi, trebuie sa insisti mai mult si sa umezesti bine zona patata.

Daca petele sunt proaspete, mai intai este indicat sa absorbi excesul de grasime cu servetele din hartie si apoi sa le degresezi cu detergent.

Dupa detergent, foloseste otet sa improspatezi zona patata de pe covoare si tapiterie
Clateste bine zona patata cu o laveta bine umezita in apa calda si incearca sa stergi de mai multe ori, pana se curata bine detergentul.

Nu lasa zona umeda sa se usuce. Imediat dupa ce ai spalat cu apa simpla, foloseste otet. Pregateste intr-o cescuta 2 linguri de otet cu 30 ml de apa calda si tamponeaza bine unde au fost petele.

Apoi absoarbe excesul de apa cu un prosop moale sau cu servetele de hartie. Lasa covorul sau tapiteria sa se usuce la temperatura camerei. Multa lume foloseste uscatorul de par sa usuce mai repede covorul, dar acest lucru lasa pete la marginea zonei umede si nu va fi deloc placut.

Adauga un comentariu