Medicamente

Cum se administreaza spirulina

Publicat: 07 sept. 2011
7

Spirulina se gaseste sub diferite forme, dintre care unele sunt mai bune ca altele:

1. Pudra: este cea mai buna varianta, caci e foarte bine asimilata de catre organism si este mai ieftina. O singura problema: are gustul foarte pregnant! De aceea, mai bine o amesteci in sosuri sau alte preparate.

2. Granule si comprimate: sunt mai putin asimilabile decat pudra, dar raman totusi o alternativa viabila.

3. Capsule: sunt cele mai putin asimilabile si pot contine mai putina substanta activa decat cat scrie pe ambalaj.

Mod de administrare
– Uz general: 3-5 g/zi, de preferinta dimineata, in cure de 1, 2 sau 3 luni, apoi intrerupere timp de 15 zile sau 1 luna (cura de 1 an se face sub control medical).

– Capsule:
 La adulti, spirulina se administreaza cate 1.6-3 g / zi in 3 reprize cu aprox 1/2 ora inainte de masa (8-15 comprimate de spirulina / zi sau 4-8 capsule de spirulina / zi). Aceasta cantitate de spirulina suplimenteaza hrana in afectiunile cronice. Pentru intretinere sunt suficiente 1.2 – 1.6 g / zi in 2 sau 3 reprize egale (6-8 comprimate de spirulina / zi sau 3-4 capsule de spirulina / zi).

La copii peste 1 an, spirulina se administreaza cate 0.6 – 1.2 g / zi (3-6 comprimate de spirulina / zi sau 1-3 capsule de spirulina / zi).

La sportivi, spirulina se administreaza pana la 10 grame / zi.

In tratamentele curative, se recomanda ca dupa 30 de zile sa se faca o pauza de 10 zile sau reducerea consumului la un nivel de intretinere, adica 1.2 – 6 g de spirulina / zi. Medicul poate evalua aceasta pe baza de analize.

Spirulina se poate administra paralel cu tratamentele specifice recomandate de medic.

Adauga un comentariu