Culinar

Cum se aleg ardeii dulci. Ce nu spun niciodată vânzătorii

Publicat: 29 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum se aleg ardeii dulci. Ce nu spun niciodată vânzătorii
Legumele și fructele trebuie ținute la temperaturi sub 15 grade Celsius, pentru a nu se altera

Ori de câte ori mergem la cumpărături, suntem distraşi de culori şi oferte. Cuvinte precum reduceri, discount, ofertă ne încântă şi adesea cădem în capcana marketingului. Ce se află însă în spate? Bineînţeles, dorinţa de a vinde produse şi de a face profit. De aceea, este bine să fii atent. Spre exemplu, când vezi un morman de legume şi clienţi care se înghesuie, nu e neapărat în regulă să mergi şi tu acolo. Chiar dacă acum e sezonul conservelor, posibil ca acele produse să nu fie chiar de calitate superioară, ci doar la un preţ redus. De aceea află de aici cum se aleg ardeii dulci.

Nu orice ofertă chiar este avantajoasă pentru tine. Într-adevăr, cam toate sunt gândite să fie şi în beneficiul clientului, dar mult mai mult câştigă, evident, comerciantul. Şi cum salariile noastre nu sunt tocmai la un anumit nivel, trebuie să învăţăm cum să cumpărăm ce avem nevoie.

Cum se aleg ardeii dulci

În acest material vei găsi informaţii despre multe alimente şi, bineînţeles, vei afla şi cum se aleg ardeii dulci.

1. Ardeii

Cumpără ardei care, în partea opusă cozii, au 4 compartimente, nu 3. Sunt mai dulci. Cei cu 2-3 compartimente, chiar dacă au mai puţine seminţe, sunt mai mari.

2. Fructele și legumele congelate

În cazul în care au gheață pe ele, nu au fost depozitate în condiţii tocmai bune. Mai bine evită-le.

3. Brânza tare

Dacă pe etichetă scrie brânză tare, atunci chiar trebuie să fie tare. În cazul în care apeşi uşor pe ea şi nu îşi recăpătă forma, evită produsul. De asemenea, culoarea trebuie să fie uniforme, să nu prezinte crustă albă şi nici găuri de toate mărimile.
Foloseşte trucul cu iodul. Pune o picătură de iod peste puţină brânză de vaci. Dacă se albăstreşte, înseamnă că ea conţine amidon. Dacă nu, e sănătoasă. De asemenea, o poţi verifica lăsând o mostră la temperatura camerei câteva ore. În mod normal, ar trebui să formeze o crustă galbenă şi să îşi schimbe uşor culoarea.
Uite cum îţi dai seama dacă o bucată de caşcaval este în regulă să fie consumată. Las-o la temperatura camerei câteva ore. În mod normal, trebuie să se înmoaie. Dacă însă e de proastă calitate, se va întări, iar pe suprafaţa ei vor apărea mici picături ca de oţet.

4. Carnea

Nu cumpăra carne dacă e de nuanță roşu închis. Ea trebuie să fie fie cât mai rozalie, lucru ce arată că nu e veche. Iar dacă apeşi uşor pe ea şi îşi recăpătă forma ori e lipicioasă, clar nu trebuie cumpărată. Este veche şi deja începe să se altereze. Nu riscă să faci vreo toxiinfecţie alimentară!
Renunţă şi la carnea de pui care îţi pare că are prea multă grăsime. Posibil ca pasărea să fi fost hrănită cu aditivi hormonali. Dacă vrei să cumperi carne de țară, ai grijă în ce condiții a fost depozitată. Să o iei gata pregătită de mâncare este în regulă numai dacă mergi la el acasaă. În caz contrar, evită să o cumperi din piață.

5. Pește

Ştii cum îţi dai seama dacă e proaspăt peştele? Are o culoare intensă, nu e lipicios, bronhiile sunt de un roşu intens, iar ochii sunt clari şi limpezi. Bronhiile, în cazul în care au fost golite de sânge înainte, pot fi roz. De asemenea, corpul trebuie să fie flexibil, când îl ţii în mână.

6. Cafeaua măcinată

Cui nu-i place cafeaua? Băută cu zahăr, cu lapte ori simplă, ea are o aromă inconfundabilă. Pentru a te bucura cu adevărat de gustul ei, ideal este să cumperi cafea ce este ambalată numai în recipient de sticlă ori de metal. Cafeaua măcinată şi vândută în recipiente din plastic nu are aceeaşi intensitate şi nici aceeaşi savoare. Bineînţeles, trebuie consumată în maxim 18 luni.

7. Pâinea

Nu mai cumpăra pâine ambalată. Ea este moale mai multe zile din cauza ambalajului, nu pentru că în ziua respectivă a fost coaptă. Ia, în schimb, o baghetă şi depoziteaz-o în punga de hârtie. De fapt, ideal este să îţi faci propria pâine acasă, mai ales din motive igienice. Cum în orice supermarket se poate pune mâna pe pâinea neambalată, oricine face acest lucru, mai bine renunță la a cumpăra.

8. Mierea

Miere de albine poate fi verificată uşor. Dacă e de calitate, atunci când iei o picătură între degete, ea se dizolvă şi chiar e absorbită de piele. În orice caz, dacă o cumperi din magazin, asigură-te că e transparentă şi are o culoare uniformă.
Încălzeşte puţină miere de albine. Dacă se simte o uşoară aromă de caramel, înseamnă că ea conţine zahăr.

9. Ciocolata

Ideal, inclusiv pentru siluetă, este să alegi ciocolată amăruie. Conţine multă cacao, iar aceasta are antioxidanţi. Nu cumpăra însă ciocolată cu înlocuitori de cacao, pentru că nu e sănătoasă şi nici nu are beneficii.

Adauga un comentariu