Culinar

Cum se aleg cele mai sănătoase roşii de la piaţă

Publicat: 17 iul. 2020

Dacă îţi plac roşiile şi le consumi pe tot parcursul anului, trebuie să ţii cont de câteva aspecte importante inante de a le consuma. Ai putea crede că roşiile care se afla încă pe ramura sunt mai proaspete. De fapt, ramura nu este un indicator al prospeţimii, ci al faptului că nu sunt coapte încă. Roşiile coapte se desprind singure. Dacă încă sunt ataşate pe ramura, înseamnă că au fost tăiate înainte când încă erau verzi şi au fost lăsate să se coacă într-o cutie. Aceste roşii au mai puţine vitamine şi mai puţini nutrienţi.

Culoarea roşiilor trebuie să fie omogena şi saturata, fără zone verzi, iar mirosul trebuie să fie plăcut.

Dacă o roşie conţine nitraţi, este elastică, dar nu fermă. Atunci când o apeşi, nu va rămâne urma degetului pe coajă. Roşiile sănătoase trebuie să fie moi la atingere.





Adauga un comentariu