Sport

Cum se califica Dinamo? Calculele pentru campioana Romaniei de a trece de grupe. Cu doua victorii în ultimele doua etape, „cainii” nu mai depind de alte rezultate

Publicat: 19 nov. 2018
1

Dinamovistii au pierdut uluitor în Norvegia! În ultimele 29 de secunde, desi adversarii aveau un om mai putin pe teren, "alb-rosiii" au încasat doua goluri, si de la 28-27 pentru ei, meciul s-a încheiat în dezavantaj, 28-29!

A fost un final de cosmar pentru trupa lui Constantin Stefan, dar rezultatul nu schimba în mare masura ceea ce trebuie sa se întâmple în ultimele doua etape din grupele Ligii Campionilor. Dinamovistii stau înca la mâna lor, fiind avantajati de program. Campioana României mai are de jucat cu ultimele doua clasate, echipe care nu mai conteaza în ecuatia calificarii.

Dinamo are marele avantaj de a sta mai bine la rezultatele directe, cu toate echipele ramase în cursa pentru calificare: Wisla, Ademar si Elverum. Wisla si Dinamo sunt favorite. La prima vedere, polonezii de la Wisla, liderul grupei în acest moment, au prima sansa la primul loc.
Echipa la care evolueaza si Dan Racotea mai are de jucat acasa cu Ademar Leon si în deplasare, în Finlanda. O victorie contra ibericilor si Wisla ar fi matematic calificata. Se poate ajunge si la un clasament în 3, Wisla, Dinamo, Elverum (14 puncte fiecare).

În aceste conditii, Dinamo nu poate pierde calificarea, terminând pe locul 2 în grupa!"Alb-rosiii" se pot califica si cu 3 puncte obtinute în ultimele doua meciuri, dar atunci depind de celelalte rezultate.

Mai sunt de jucat: Dinamo-Riihimaen (24 noiembrie), Wisla Plock-Ademar Leon (24 noiembrie), Elverum-Wacker Thun (25 noiembrie), Riihimaen-Wisla (28 noiembrie), Thun-Dinamo (29 noiembrie), Ademar Leon-Elverum (1 decembrie)

 

Adauga un comentariu