Dacă eşti vegetarian sau vegan, acest preparat e perfect pentru tine: hrănitor, plin de arome, delicios. Încearcă-l şi tu!
1 conopidă mare
3 căţei usturoi
4 linguri ulei de măsline
4 linguri sos soia
2 linguri sos sweet chilli
1 lingură ulei de susan
sare şi piper, după gust
verdeaţa preferată, pentru decor
orez fiert, pentru garnitură
Speli conopida şi o rupi bucheţele. Faci o marinadă din sosul de soia, sosul sweet chilli, uleiul de susan, uleiul de măsline, usturoiul zdrobit, piper, şi sare (dacă mai e cazul, pentru că sosul de soia e deja sărat). Pui conopida în marinată, amesteci bine, apoi o aranjezi în tavă.
Coci la foc mediu, 30 de minute, până ce conopida se caramelizează. O serveşti caldă, cu orez fiert şi decorezi cu verdeaţa preferată.