Diverse

Cum se coace un fruct de avocado? SFATURI UTILE!

Publicat: 22 sept. 2014
2

Un fruct de avocado poate sa stea in copac pana la 18 luni, timp in care copacul il pastreaza in stare excelenta pana te hotarasti sa-l consumi. In functie de cat de devreme a fost cules, avocado se va coace in maxim 8 zile.

Daca vrei sa ii grabesti procesul de coacere poti sa il pui intr-o punga de hartie, pe care sa nu o inchizi complet, alaturi de un mar sau o banana. Acestea doua elibereaza etilena, substanta care grabeste coacerea (aceasta dureaza, de regula, intre 2 si 5 zile).

Cu cat pui mai multe mere sau banane, cu atat avocado se va coace mai repede. Atentie! Nu este recomandat sa pui avocado in cuptorul cu microunde ca sa grabesti procesul de coacere.

Cum sa pastrezi avocado proaspat cat mai mult timp: Fructele de avocado coapte pot fi tinute la frigider 2-3 zile. Ca sa pastrezi fructele taiate in stare perfecta, stropeste-le cu zeama de lamaie sau otet alb si pune-le intr-o punga de plastic inchisa ermetic. Astfel, acestea nu se vor pata si isi vor pastra textura si culoarea intacte.

sursa: foodstory

Adauga un comentariu