Cum sa...

Cum se curata bijuteriile de argint cu bicarbonat de sodiu. Trei pasi simpli

Publicat: 13 sept. 2019

Bicarbonatul de sodiu nu ar trebui sa lipseasca din nicio gospodarie. Nu doar ca este un ingredient care se foloseste la prepararea diferitelor feluri de prajituri, dar te poate scapa dintr-o multime de situatii. Spre exemplu, il poti folosi pentru a indeparta petele de pe diferite suprafete sau poti curata bijuteriile de argint.

Cum se curata bijuteriile de argint cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu a fost folosit la un moment dat pentru a curata Statuia Libertatii, asa ca nu te mira ca poate curata chiar si obiectele de argint. Ingredientul nu este deloc greu de procurat. Il poti cumpara dintr-un supermarket sau chiar si dintr-un butic. Tot ce iti mai trebuie pentru a incerca acest truc este un pahar cu apa.

Asezati bijuteriile de argint intr-o cutie metalica sau intr-o oala, presarati bicarbonat de sodiu peste acestea si apoi turnati apa clocotita in vas. Va avea loc o reactie in urma careia se va produce spuma. Bijuteriile trebuie intoarse pentru a fi curatate mai bine, iar pentru acest procedeu puteti folosi o furculita.

Scoateti bijuteriile din apa si incepeti sa le frecati usor cu un prosop. Daca vedeti ca mai sunt urme de bicarbonat de sodiu, trebuie sa clatiti foarte bine bijuteriile, apoi sa le uscati din nou cu un prosop. Daca aveti o carpa speciala destinata curatarii obiectelor de argint, nu ezitati sa o folositi pe abele parti: prima este pentru curatare, a doua pentru lustruire.

Bicarbonatul de sodiu mai poate fi folosit si pentru curatarea petelor de pe diferite suprafete cum ar fi gresia sau faianta. De asemenea, acest ingredient minune elimina mirosurile neplacute si are beneficii chiar si pentru corpul uman.

Bicarbonatul de sodiu (NaHCO3) este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sarurilor. Denumirea stiintifica este hidrogenocarbonat de sodiu.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit