Cum sa...

Cum se dezgheata geamurile masinii – 5 trucuri care te vor ajuta iarna

Publicat: 02 feb. 2018
14

Gheata groasa formata peste noapte pe geamurile masinii este ultimul lucru pe care ti-l doresti in diminetile geroase de iarna cand te grabesti sa ajungi la serviciu. Iti prezentam 5 trucuri pentru dezghetarea geamurilor masinii ca sa iesi repede din aceasta situatie, cu minimum de stres.

1. Acopera-le
Acopera parbrizul in timpul noptii cu o bucata de carton, un cearsaf impaturit sau un prosop, folosind stergatoarele si o greutate deasupra masinii. S-ar putea sa se formeze totusi un strat subtire de gheat, dar de acesta vei scapa repede acvtivand optiunea de dezghetare a sistemului de climatizare. Pune niste pungi peste oglinzile laterale si prinde-le cu elastice de cauciuc pentru a le proteja si pe acestea. Exista si invelitoare magnetice profesionale care previn formarea ghetii pe parbriz daca esti dispus sa faci o investitie.

2. Dezghetarea geamurilor masinii. Solutii din comert
Daca nu acoperi parbrizul, ii poti aplica seara o solutie pentru a preveni formarea ghetii. Exista de asemenea solutii pe care le poti folosi dimineata pentru a indeparta mult mai usor gheata formata cu racleta.

Citeste si Uimitor! Un banal cub de gheata ne ajuta sa avem o piele sanatoasa si stralucitoare mult timp fara prea mult efort!

3. Dezghetarea geamurilor masinii. Solutii facute in casa
Poti prepara si tu, cu cheltuiala minima, solutii pentru curatarea ghetii de pe geamurile masinii. Umple un pulverizator cu alcool izopropilic si cateva picaturi de detergent de vase. Pulverizeaza solutia pe parbrizul inghetat si in 1 – 2 minute gheata o sa se inmoaie si o vei putea indeparta usor cu racleta. Sau foloseste o solutie din trei parti otet distilat si o parte apa, care, se pare, are dublu efect de curatare si prevenire a formarii ghetii.

4. Dezghetarea geamurilor masinii cu sistemul de climatizare
Poti dezgheta rapid geamurile folosind doar sistemul de climatizare al masinii astfel: porneste incalzirea la maxim, porneste aerul conditionat, dar opreste circulatia aerului interior, si crapa putin geamurile.

5. Porneste masina din casa
Cea mai comoda optiune, dar si cea mai scumpa este sa ai o telecomanda cu care sa pornesti masina din casa, cu cateva minute inainte sa iesi. Faci setarile de cu eara si dimineata iti vei putea vedea de treaba cat timp geamurile se dezgheata si masina se incalzeste. O astfel de telecomanda costa insa cateva sute de dolari.
Adauga un comentariu