Culinar

Cum se fac clătitele în stil japonez

Publicat: 23 iul. 2020

Japonezii sunt cunoscuţi pentru deşerturile excentrice, numai bune de pozat şi de pus pe Instagram. Trebuie să recunoaştem că unele dintre ele sunt şi incredibil de gustoase. Este şi cazul clătitelor pufoase, care sunt o combinaţie reuşită intre pancake-urile americane şi sufleurile franţuzeşti. Aceste delicii pufoase şi aerate se pot pregăti foarte simplu şi acasă, cu puţină atenţie şi ceva echipament mai special.

Ingrediente:

  • 200 de grame de faină
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 linguriţe praf de copt
  • ½ linguriţa sare
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri unt topit
  • 1 gălbenuş
  • 3 albuşuri
  • ½ linguriţa extract de vanilie
  • ½ linguriţa sare de lămâie
  • Spray de gătit

Mod de preparare:

Pentru această reţetă, sunt necesare 4 inele de gătit înalte (cu înălţimea de cel puţin 7 centimetri). Amestecă faină, zahărul pudră, praful de copt şi sărea într-un bol mare. Într-un alt bol, amesteca laptele, untul topit, extractul de vanilie şi gălbenuşul de ou, până se omogenizează.

Bate albuşul şi sărea de lămâie într-un bol separat,, cu ajutorul unui mixer electric, circa 2 minute. Adaugă amestecul de lapte peste cel de faină. Amestecă-le împreună cu o treime din albuşul bătut şi continuă să încorporezi treptat şi celelalte două treimi.

Aplică spray de gătit peste inelele de gătit. Încinge o tigaie antiaderenta şi aplică spray de gătit pe suprafaţa ei. Pune inele de gătit în tigaie şi umple-ele cu circa jumătăţa de cană de aluat (fiecare inel ar trebui să fie pe jumătate plin). Acoperă tigaia cu un capac şi găteşte clătitele până când aluatul se umfla, circa 5 minute. Întoarce clătitele şi lasă-le să gătească şi pe cealaltă parte, încă 5 minute.

Când sunt gata, transferă-le pe o farfurie şi scoate clătitele din inele. Continuă procedeul până termini aluatul. Serveşte clătitele cât sunt calde şi pufoase,  cu fructe, unt şi sirop de arţar.





Adauga un comentariu