Sunt delicioase în nenumărate preparate, sunt foarte săţioase comparativ cu pâinea proaspătă, sunt uşor de preparat. Da, varianta simplă e să le cumperi din magazin, dar nu te-ai săturat să dai bani pe o pâine uscată şi fadă?
Pentru mulţi, crutoanele înseamnă simple bucăţele de pâine prăjită. Ei bine, ele pot fi mici bombe de gust dacă ai inspiraţie. le poţi aăuga unt, uleiuri, condimente şi ierburi care le vor transforma în delicioase acompaniamente ale preparatelor sau în gustări de sine stătătoare.
Iată 4 variante de crutoane delicioase, care se prepară rapid.
Sunt perfecte cu o supă de roşii sau cu o salată caprese.
Amesteci toate condimentele cu uleiul şi le pui peste crutoane, într-un bol. Omogenizezi, pui pâinea la uptor, la foc mediu, până ce crutoanele sunt aurii.
Sunt bune într-o salată cu brânză de capră.
Combini toate ingredientele, le amesteci cu bucăţelele de pâine şi le dai la cuptor până se rumenesc.
Pot fi mâncate cu supe-creme de legume (supe neutre: dovlecel, cartof)
Mărunţeşti în blender pătrunjelul şi usturoiul, apoi le amesteci cu untul topit şi răcit, uleiul de măsline şi condimentezi cu sare. Stropeşti pâinea şi o rumeneşti la foc mediu într-o tigaie antiaderentă, amestecând constant.
Se potrivesc într-o salată caldă cu legume şi muşchi de vită la grătar sau cu piept de raţă.
Combini ingredientele şi stropeşti pâinea, apoi o coci în cuptor până devine crocantă.