News Flash:

Cum se fac inscrierile in Programul de Innoire a Parcului Auto

17 Martie 2005
707 Vizualizari | 0 Comentarii
•In Programul de Innoire a Parcului Auto se pot inscrie numai persoanele fizice care sunt inscrise la un producator validat •Pentru a primi cele 30 milioane lei, persoanele fizice trebuie sa achizitioneze un autoturism nou cu plata integral sau in rate, in timpul demararii acestui program

Etapele programului

Orice persoana fizica din judetul Iasi care are o masina mai veche de 12 ani se poate inscrie in Programul de Innoire a Parcului Auto, putand astfel primi pentru masina uzata suma de 30 milioane lei. Din momentul in care a fost publicata lista producatorilor validati, persoanele care doresc sa achizitioneze o automobil nou trebuie sa se prezinte la un singur producator de pe acea lista pentru a solicita o Nota de Acceptare. Obtinerea acestei note reprezinta, de fapt, inscrierea propriu-zisa in program si trebuie sa contina o declaratie pe propria raspundere a persoanei fizice ca nu este inscrisa si pe lista altui producator validat, precum si certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat si actul de identitate. Aceasta Nota de Acceptare este valabila 30 de zile de la data emiterii, timp in care cetateanul trebuie sa depuna actele necesare producatorului validat. Notele de Acceptare vor fi eliberate in limita numarului de autoturisme validat pentru fiecare producator in parte. Dupa ce a fost obtinuta Nota de Acceptare, persoana care a fost inscrisa in program se va prezenta cu masina uzata la un agent economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz. Agentul economic abilitat va elibera persoanei fizice un certificat de predare in vederea distrugerii autoturismului uzat pe baza actului de identitate sau certificatului de mostenitor, a certificatului de inmatriculare si a notei de acceptare prezentata in original. Agentul economic va achita proprietarului masinii uzate suma platita in mod obisnuit pentru achizitionarea ca deseu, adica aproximativ 4 milioane lei. In etapa urmatoare, persoanele trebuie sa se prezinte la Serviciul de inmatriculari pe raza caruia este inscris autoturismul uzat, pentru a obtine un certificat de radiere. Acest certificat va fi eliberat pe baza urmatoarelor documente: cerere de radiere tipizata, carte de identitate a vehiculului, fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare, certificatul de predare in vederea distrugerii, in original, trei exemplare completate ale certificatului de radiere, actul de identitate in original si copie xerox, certificatul de inmatriculare in original si placile cu numere de inmatriculare. Cercul este inchis in momentul in care persoana care doreste sa participe in acest program se prezinta la producatorul validat care a eliberat Nota de Acceptare cu urmatoarele documente: actul de identitate, copie legalizata a certificatului de inmatriculare a masinii uzate, copie legalizata a certificatului de predare in vederea distrugerii, certificatul de radiere in original, nota de acceptare eliberata initial de producatorul validat. Dupa ce au fost parcurse aceste etape, procedura se desfasoare ca o operatiune de vanzare-cumparare.

Conditiile de participare la program

Pentru a primi cele 30 milioane in vederea achizitionarii unui autoturism nou, doritorii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In primul rand, numai persoanele fizice pot participa la Programul de Innoire a Parcului Auto. Aceste persoane trebuie sa fie proprietarii autoturismului uzat, dobandit prin cumparare sau mostenire si inmatriculat in Romania si sa aiba domiciliul in tara. Apoi, trebuie sa fie inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou. Masina uzata trebuie sa fie inmatriculata in Romania, sa fie functionala, sa aiba o vechime mai mare de 12 ani si sa contina componentele esentiale: grup motopropulsor, tren de rulare, caroserie, sasiu, catalizator, elemente care au fost prevazute in constructie. De asemenea, autoturismul nou care va fi achizitionat in cadrul programului poate fi platit integral sau in rate, nefiind acceptata achizitionarea in leasing. Persoanele care au cumparat un autoturism inainte de demararea acestui program nu vor primi cele 30 milioane lei.
Daniela GRADINARIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 22 queries | Mysql time :0.047520 (s)