Aperitive

Cum se fac legumele la gratar

Publicat: 19 iul. 2019

Pentru ca e vara si s-au indesit momentele petrecute gatind afara la gratar, va prezentam modul ideal in care se fac legumele pe gratar astfel incat sa iti iasa de fiecare data legume delicioase de care sa te bucuri atunci cand prepari burgeri sau mici la gratar.
In primul rand, trebuie sa stii ca legumele se aseaza la marginea gratarului, pentru ca acestea sa se prepare intr-un mod delicat.

La pregatirea legumelor ai grija ca acestea sa aiba o suprafata cat mai mare care sa intre in contact cu gratarul, astfel gustul de gratar va fi mai intens. Cel mai bine este sa tai legumele, pe cat posibil, in bucati de marimi aproximativ egale, pentru ca acestea sa aiba cam aceleasi durate de preparare.

Pentru inceput, asigura-te ca gratarul nu este foarte puternic, apoi curata si taie legumele. Poti pune pe gratar rosii, ardei grasi, porumb, dovlecei, cartofi, ciuperci, vinete si multe altele.

Pentru cartofi, ii poti taia felii mai groase si le poti lasa pe gratar pana incep sa capete mici puncte maronii, semn ca sunt gata de mancat.

Poti proceda la fel si cu vinetele si dovleceii.

Ardeii, fie ca sunt grasi sau capia, ii poti taia in jumatate si lasa pe gratar. Ei iti vor spune de la sine cand sunt gata, pentru ca incep sa li se desprinda coaja si sa capete urme de gratar.

Pentru ciuperci, taie-le coditele si pune-le cu palaria in jos pe gratar. Cand s-au umplut de lichid si s-au micsorat, sunt perfecte pentru servit.

Pentru usturoi, ia o capatana si taie-i capacul apoi pune-l pe gratar. Cand cateii de usturoi se inmoaie si se rumenesc, sunt gata de servit. Usturoiul copt este foarte dulce si aromat. Cu porumbul poti pune stiuletii intregi, pentru ca ei se vor coace destul de repede, iar cand incep sa devina maronii, atunci stii ca sunt gata.

Inainte de a pune legumele pe gratar, unge-le cu o pensula si putin ulei, apoi presara-le cu sare si piper.

Poti marina legumele cu o zi inainte de a le prepara: amesteca doua linguri de ulei de masline cu doua linguri de zeama de lamaie, un praf de rozmarin sau busuioc si doi catei de usturoi striviti.

Baga toate legumele intr-o punga, adauga peste ele amestecul de mai sus,  agita punga bine, fa-i un nod si bag-o la frigider pana a doua zi, inainte de a le pune pe gratar. In acest fel, legumele vor fi extrem de aromate si suculente.



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit