Magazin

Cum se fac traditionalii cozonaci de sarbatori?

Publicat: 04 apr. 2017
1

Cozonacii sunt desertul de nelipsit de pe mesele romanilor de Sarbatori. Desi traditionalii cozonaci contin oua, lapte si unt, exista si retete de cozonac pentru vegetarieni, in care aceste ingrediente sunt inlocuite cu alimente vegetale. Iata o reteta de cozonac, aromat si numai bun de savurat cu orice ocazie.

Ingrediente:

Pentru aluat:
1 kg faina
400 ml apa
200 ml ulei sau 200 g margarina vegetala
200g zahar
50g drojdie
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
zeama proaspat stoarsa de la o lamaie
zeama proaspat stoarsa de la o jumatate de portocala
o fiola esenta de vanilie
un praf de sare

Pentru umplutura:
4 linguri miere de albine
o cana cu nuci sau migdale macinate
50g de stafide
o lingurita de scortisoara
3 linguri de cacao
cateva picaturi esenta de rom

Mod de preparare pe CULINAR.BZI





Adauga un comentariu