Culinar

Cum se face borşul acru de găină

Publicat: 19 mai 2020

O ciorbă sau o supă e oricând binevenită. Cu multe legume, dar şi carne, acest borş de găină te va delecta şi te va duce cu gândul la bucătăria bunicii.

Ingrediente:

1 piept de găină
1 ceapă
2 morcovi
1 păstârnac
700 ml borş
sare, după gust
100 g tăiţei
leuştean, după gust

Mod de preparare:

Speli carnea, o pui să fiarbă la foc mic într-o cantitate suficientă de apă cu sare. O spumezi de câte ori este necesar. Când poţi să înfigi furculiţa în carne adaugi legumele mărunţite. Fierbi totul la foc mic, cu capac până când carnea începe să se desfacă de pe os.

Scoţi carnea, o dezosezi şi o pui înapoi peste legume, adaugi tăiţeii şi o mai laşi pe foc, acoperită, 5 minute. Când tăiţeii sunt fierţi, pui borşul şi presari leuşteanul mărunţit. O serveşti fierbinte şi o aromatizezi, dacă vrei, cu o foaie de dafin.




Adauga un comentariu