Dulciuri

Cum se face checul de portocale

Publicat: 28 mart. 2012

Ingrediente:

faina (cat cuprinde)
6 oua
1 pachet unt
1 cana lapte
2 portocale mari
1 cana si 1 zahar pudra
1 pliculet praf de copt
100 g stafide

Mod de preparare:

Mai intai razuim coaja portocalelor, apoi stoarcem fructele. Amestecam untul cu zaharul si batem cu telul pana cand rezulta o compozitie omogena. Adaugma ouale, batem bine, punem coaja si zeama de portocale. Amestecam, adaugam laptele si faina, in ploaie, pana cand compozitia se ingroasa si curge greu de pe lingura (trebuie sa aiba consistenta smantanei). La final puem stafidele si praful de copt si amestecam din nou.
Se pregatesc doua tavi imbracandu-se cu hartie de copt, apoi se imparte compozitia de chec in mod egal, turnandu-se in tavi, apoi se baga in cuptorul incins. Dupa 45 de minute se verifica daca este copt, folosindu-se un bat de frigaruie sau o scobitoare.



loading...

Adauga un comentariu