Ciorbe si borsuri

Cum se face ciorba de spanac

Publicat: 17 mart. 2012

Ingrediente:

aprox 1 kg spanac
2 oua
250 g kaizer sau bacon
200 ml smantana 18-25% grasime
putin ulei
sare
1 ceapa verde
2-3 catei usturoi
pentru acrit: otet, zer, macris
  
Mod de preparare:

Punem intr-o oala mare apa cam de 4 degete si cand da in clocot adaugam spanacul spalat bine si curatat de codite. Il oparim cat sa scada (2-3 minute), apoi il scoatem intr-o strecuratoare. Separat prajim baconul taiat bucatele, ceapa si usturoiul. Punem spanacul taiat si amestecam bine. Adaugam cam 3 litri de apa, putina sare si lasam sa fiarba. Dupa aproximativ 30 de minute, frecam galbenusurile de la oua cu smantana si adaugam putin cate putin din zeama fierbinte, apoi rasturnam totul in oala. Cele 2 albusuri ramase le punem in oala cu ciorba, amestecand mereu. Gustam de sare si daca va place mai acra adaugati otet, zer.

Observatii:
Puteti sa faceti o omleta din cele 2 oua si apoi sa o taiati fasii si sa o puneti in ciorba, iar smantana sa o serviti separat.
La fel ceapa o puteti adauga in momentul cand ciorba incepe sa fiarba, iar usturoiul zdrobit la sfarsit. Cred ca ar iesi super daca ati pune praz in loc de usturoi.

Ciorba de spanac pregatita de Amalia.



loading...

Adauga un comentariu