Fripturi

Cum se face friptura de porc cu bacon si cascaval

Publicat: 18 feb. 2019

O reteta deosebita pentru un meniu la fel de deosebit. Nu e greu de preparat, dar necesita ceva mai mult timp de preparare. Insa, rezultatul este apetisant si gustos!

Ingrediente:

  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 250 g bacon
  • 200 g cascaval

Pentru sosul marinat:

  • 1 l vin alb
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri sos de soia
  • 100 g radacina de ghimbir feliat
  • 1 ceapa taiata rondele groase
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare
  • boabe de piper

Pentru sote-ul de legume:

  • 2 morcovi mari
  • 2 ardei grasi
  • 6-7 rosii cherry
  • 80 g unt
  • nucsoara pudra
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Amesteci vinul si restul ingredientelor indicate pentru sosul marinat, intr-un castron mare, si introduci pulpa de porc in acest sos, avand grija sa fie acoperita carnea cu sos. Daca nu este suficient sos, poti adauga inca putin vin. Acoperi vasul si-l lasi la frigider peste noapte.

A doua zi, stergi bucata de carne si o intinzi cu un cutit. O rulezi strans pe lung si o asezi intr-o tava unsa cu ulei, pui putina marinata, o imbraci cu felii de bacon si o acoperi cu folie de aluminiu. O introduci in cuptorul bine incins pentru circa o ora. Scoti tava din cuptor si indepartezi folia.

Pui deasupra cascaval taiat felii subtiri (sau ras), avand grija sa fie bine acoperita, si introduci tava in cuptor inca 15-20 de minute.Separat, tai bastonase morcovii si ardeii curatati de seminte, adaugi rosiile cherry, condimentezi totul cu pudra de nucsoara, sare, piper, dupa gust, si le sotezi cu unt, pana sunt bine patrunse, avand grija sa nu se sfarame in timpul sotarii. Servesti friptura pe pat de legume sotate.



loading...

Adauga un comentariu