Culinar

Cum se face gemul de căpșuni cu ghimbir

Publicat: 17 iun. 2020

Pe cât de inedit, pe atât de gustos. Gemul din căpşune cu ardei chilli şi ghimbir va fi preparatul care va bucura papilele gustative ale împătimiţilor de arome noi.

Ingrediente:

1 kg capsuni
1 kg zahar gelifiant
1 ardei chilli mic uscat
1 lingurita cu ghimbir ras
1 lingurita cu piper negru

Mod de preparare:

Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, apoi scurge-le de apă. Zdrobeşte cu un blender jumătate din cantitatea de căpşune, iar restul taie-le bucăţi. Curăţă ardeiul de seminţe şi taie-l bucăţele. Amestecă ardeiul cu ghimbirul ras şi căpşunele. Adaugă zahărul gelifiant şi pune amestecul pe foc, amestecând continuu.

Lasă să fiarbă şapte minute, după care poţi să faci proba de gelificare: pune o linguriţă cu gem pe o farfurioară, iar dacă s-a solidificat, adaugă piperul negru măcinat mare şi amestecă uşor. Umple imediat borcanele pregătite cu gemul fierbinte şi sigilează-le.





Adauga un comentariu