Culinar

Cum se face negresa cu cireșe

Publicat: 28 iul. 2020

Negresă simplă? Nu, cu cireşe! O reţetă adaptată pentru sezonul de vară, mai ales că putem găsi din plin cireşe şi alte fructe preferate. Ai la dispoziţie 1 h şi 30′ pentru a face un desert inedit!

 Ingrediente:

  • 140 g unt
  • 140 g ciocolată neagră
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 260 g făină
  • 5 g praf de copt
  • 20 g cacao
  • 1 praf de sare
  • esenţă de vanilie
  • 100 g cireşe, fără sâmburi

Pentru umplutură:

  • 220 g cremă de brânză
  • 60 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Pentru topping:

  • 200 g cireşe, fără sâmburi
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Încingi cuptorul la 160 ̊C şi tapetezi o tavă. Combini untul şi ciocolată ruptă bucăţi şi le topeşti pe baie de aburi. Dai deoparte şi adaugi zahărul, amestecând până se topeşte. Laşi 5 minute să se răcească compoziţia, apoi încorporezi ouăle şi esenţă de vanilie, după gust. Mixezi un minut, apoi încorporezi 160 g de făină, cacaua, praful de copt şi sărea, amestecând doar cât să se omogenizeze. Dai deoparte un sfert de compoziţie, iar pe restul o torni în tavă şi nivelezi.

Separat, mixezi crema de brânză cu zahărul, apoi adaugi gălbenuşul şi zahărul tos şi cel vanilat. Treci 100 de grame de cireşe prin făina rămasă, apoi le aşezi din loc în loc peste blatul de negresă. Pui peste câte o lingură de cremă de brânză, iar deasupra torni blatul de negresă rămas. Dai tava la cuptor 35-40 de minute. Atunci când bagi o scobitoare în mijloc, ea trebuie să iasă uşor umedă. Laşi prăjitura să se răcească în tavă.

Pentru topping, combini zahărul cu cireşele şi le aşezi într-o cratiţă pe foc. Laşi să fiarbă cât să se închege puţin siropul, apoi îl ţii la răcit. Torni siropul peste prăjitură, aşezând deasupra şi cireşele înainte să porţionezi prăjitura.





Adauga un comentariu