Vegetariene

Cum se face painea cu ulei de masline

Publicat: 12 feb. 2012

Ingrediente:

faina cat cuprinde
1 pliculet drojdie
1 cana lapte caldut
sare
1 cana ulei de masline
putin zahar

Mod de preparare:

Zaharul, drojdia si laptele caldut se pun intr-un vas si se formeaza maiaua. Apoi am framantat bine aluatul, La final l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Dupa aceea l-am impartit in doua suluri egale, le-am impletit si asa am format painica. Pe aceasta am pus-o intr-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am copt-o in cuptor la foc mediu, pana a trecut testul scobitorii. Inainte de a o scoate din cuptor cu 5 minute, am uns-o cu putin ulei de masline, pentru luciu.
Paine cu ulei de masline pregatita de Adnia.



loading...

Adauga un comentariu