Retete de Pasti

Cum se face pasca fara aluat – Reteta de la Teo Trandafir

Publicat: 25 apr. 2019
2

Ingrediente:

  •  stafide
  •  4 fiole aroma de vanilie sau de rom
  •  350-400 g zahar sau indulcitor
  •  10 oua sau 30 de oua de prepelita (pentru ca nu au colesterol)
  •  200 ml smantana lichida
  •  1 kg branza de vaci

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul. Intr-un vas mare, cu ajutorul unui mixer, se adauga ingredientele treptat, amestecand continuu la viteza medie. Se amesteca totul foarte bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se toarna totul intr-un vas de yena sau intr-o tava care nu lipeste (rotunda, de preferat) si se da la cuptor.
Aveti grija ca aceasta compozitie de pasca fara aluat va creste, asa ca nu umpleti vasul pana la refuz.
Viteza mixerului trebuie sa fie mica sau medie.
Daca nu vreti sa folositi zahar pentru pasca fara aluat, puteti folosi un indulcitor natural, de exemplu stevia sau eritritol, insa cantitatea trebuie ajustata pentru ca acestea nu au aceeasi putere de indulcire ca zaharul. Aveti grija ca pe ambalaj sa se mentioneze ca indulcitorul poate fi gatit la temperaturi inalte.





Adauga un comentariu