Culinar

Cum se face puiul cu muştar la cuptor

Publicat: 23 ian. 2020

Cea mai simplă reţetă la cuptor este cea în care bagi un pui bine condimentat, alegi o garnitură şi obţii o masă savuroasă şi copioasă. Îţi recomandăm puiul cu muştar, la cuptor, cu garnitură de cartofi natur.

Ingrediente pentru pui cu muştar, la cuptor:

  • 1 pui
    1 borcan de muştar dulce
    500 ml supă de pui
    50 ml ulei
    sare şi piper
    1 kg de cartofi pentru garnitură

Mod de preparare pui cu muştar, la cuptor:

Puiul întreg se spală bine şi se acoperă integral cu muştar, apoi se asezonează cu sare şi piper după gust. Puteţi folosi şi oregano sau orice alt condiment preferaţi. Folosiţi o tavă de cuptor, pe care să o ungeţi cu ulei şi în care să aşezaţi puiul condimentat. Cuptorul se încălzeşte la 200 C, iar puiul se lasă aproximativ 1 oră, apoi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi şi se supa de pui în tavă.

Se lasă înca 40 de minute la foc mediu. Prelungiţi durata de coacere în funcţie de preferinte şi de tipul cuptorului. Se serveşte totul cald.



loading...

Adauga un comentariu