Remedii naturiste

Cum se face reimprospatarea sangelui cu urzica

Publicat: 11 mart. 2016
7
Urzica vie este o planta celebrata pe larg si in Antichitate. Botanistul grec Phanias a scris o carte intreaga in cinstea ei, iar „tatal” plantelor medicinale, Hieronymus, a pus urzica in fruntea dictionarului sau cu leacuri verzi
Cercetari recente au confirmat vir­tutile vindecatoare ale urzicii, identificand substantele active: histamine, clorofila, sub­stan­te de natura glucidica, steroli, vita­minele C, B2 si K, acid pantotenic, acid folic, saruri de calciu, mag­neziu, fier, siliciu. Substanta care irita pielea este formata din acid formic, o enzima si o toxina. Prin uscare sau fierbere, aceste substante se pierd sau se transforma. Semintele de urzica contin in plus, fata de frunze si radacini, vitamina E si fitohormoni.

Veti slabi cel putin 2,5 kg pe saptamana cu ceaiul de urzici
 
Pentru reimprospatarea sangelui, se foloseste urzica proaspata, oparita scurt si transformata in salata. Daca e fiarta, isi pierde pro­prietatile. Este ideala aceasta cura, mai ales cand coincide cu postul Pastelui. Urzica, fasolea, orezul, stevia, prazul, varza sunt cele mai intre­buintate ve­getale din postul Pastelui.
Adauga un comentariu