Culinar

Cum se face șnițelul vienez

Publicat: 22 iul. 2020

Mulţi dintre noi sunt obişnuiţi cu gustul şniţelului încă din copilărie. Dar oare câţi am încercat reţeta autentică, originară chiar din Viena? Şniţelul vienez este ridicat la rang de mâncare naţională în Austria şi este făcut exclusiv din carne de viţel. Sunt preferate, în general, cotletele de viţel, pentru că pot fi bătute mai uşor şi se prăjesc numaidecât. Mai multe detalii şi trucuri, în reţetă de mai jos.

 Ingrediente:

  • ½ cană faină
  • 2 ouă mari, bătute ca pentru omletă
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 lingura smântână de gătit
  • 1 cană pesmet
  • 6 cotlete de viţel, bătute cu ciocanul (grosime cca. 3-6 mm)
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare grunjoasă şi piper
  • Felii de lămâie şi pătrunjel tocat pentru servire

Mod de preparare:

Scoate trei farfurii adânci. Pe una umple-o cu făină, în alta pune ouăle, zeama de lămâie şi smântână (amestecă-le), iar în cea de-a treia pune pesmetul. Asezonează cotletele cu sare şi piper din belşug. Începe prin a trece fiecare bucată prin faină, pe ambele părţi, apoi prin ouă şi, la final, prin pesmet, presând bine, pentru că învelişul să fie unul uniform. Termină de acoperit fiecare cotlet şi aşează-le pe toate într-o tavă mare. Lasă-le să se usuce timp de 15 minute.

Între timp, încinge uleiul într-o tigaie mare. Începe să adaugi şniţelele (una sau două bucăţi deodată) şi prăjeşte-le până devin aurii, circa 1-2 minute pe fiecare parte. Serveşte şniţelele imediat, fierbinţi, sau ţine-le la cald, în cuptor. Garniseşte-le cu felii de lămâie şi pătrunjel.





Adauga un comentariu