Vegetariene

Cum se face sufleul de peste

Publicat: 31 mai 2019
2

Pestele este foarte sanatos, putand fi pregatit usor, in multe modalitati, fie la pranz, fie la cina. Incearca reteta de mai jos si vei avea pe masa un sufleu de peste foarte gustos.

Ingrediente pentru sufleu de peste:

  • 150 g cartofi
  • 300 g peste file
  • 40 g unt
  • 2 cepe esalote
  • 4 linguri smantana
  • 3 oua
  • 1 lingurita mustar
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Separi albusurile de galbenusuri. Fierbi cartofii in apa cu putina sare devin moi. Pui pestele intr-o oala, il acoperi cu apa cu putina sare si il dai in clocot. Reduci flacara aragazului, acoperi si mai lasi 3 minute, dupa care iei vasul de pe foc si lasi pestele sa se raceasca in lichidul in care a fiert. Incalzesti 10 g de unt intr-o tigaie, adaugi ceapa si o calesti la foc mic 5 minute. Incorporezi smantana si iei de pe foc. Incalzesti cuptorul si ungi un vas termorezistent cu 10 g de unt.

Scurgi cartofii de apa, ii cureti de coaja si ii zdrobesti. Adaugi restul de unt, sosul de smantana cu ceapa calita, galbenusurile si mustarul. Condimentezi cu piper, dupa gust. Scurgi pestele si il maruntesti cu o furculita, avand grija sa indepartezi toate oasele. Il incorporezi in mixtura de cartofi. Bati bine albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc, apoi le adaugi la amestecul de cartofi si peste.

Torni totul in vasul care a fost uns cu unt, niveland suprafata compozitiei. Bagi tava la cuptor 25 de minute (sau pana cand sufleul este rumenit). Servesti mancarea calda.





Adauga un comentariu