National

Cum se FALSIFICA actele autoturismelor cumparate din BULGARIA cu o suma modica

Publicat: 16 aug. 2016
Vamesii de la frontierele Romaniei au depistat de foarte multe ori documente falsificate, taloane de inspectie tehnica periodica si certificate de inmatriculare ale autoturismelor inmatriculate in Bulgaria. Multi dintre acesti proprietari de autoturisme procurate de la bulgari prefera sa incalce legea si sa procure taloane de inspectie tehnica periodica falsificate. De cele mai multe ori aceste masini nu corespund din punct de vedere tehnic rigorilor impuse de Registrul Auto Roman ori sunt furate si din acest motiv proprietarii recurg la aceste metode ilegale. O parte dintre documentele falsificate sunt procurate din Bulgaria contra unei sume modice, de circa 25-30 de lei, dar falsificatori sunt si pe malul romanesc in zona Calafatului

Vezi si Certificat de sofer profesionist, cumparat cu 50 de euro

„Majoritatea documentelor falsificate au fost taloanele de inspectie tehnica periodica cartile de identitate si permisele de conducere pentru autovehicule, toate acestea fiind descoperite in Punctele de Trecere a Frontierei Portile de Fier I si Portile de Fier II”, a declarat comisarul sef Valeriu Pera, purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Mehedinti.   

Vezi si A incercat sa intre in tara cu un permis de conducere falsificat

Cum se falsifica 
Documentele bulgaresti se falsifica folosindu-se certificate sau taloane bulgaresti originale care in prealabil sunt scanate si prelucrate informatic. Pe documentele astfel obtinute se aplica in fals aceleasi elemente de siguranta ca si cele originale. Permisele de inmatriculare sunt falsificate folosindu-se un suport din material plastic pe care se imprima datele de identitate, fotografia titularului si inscrisurile cu caracter general. Pentru cartile de identitate se foloseste un suport de policarbonat asemanator celor valide si se falsifica prin utilizarea de computere performante si imprimate color. In momentul depistarii persoanelor care recurg la asemenea metode, politistii de frontiera intrerup calatoria celor in cauza, luand masuri de intocmire a actelor premergatoare pentru savarsirea infractiunilor de fals, uz de fals, fals material in inscrisuri oficiale si tentativa de iesire/intrare ilegala din tara. Pedeapsa pentru savarsirea unor asemenea infractiuni este inchisoarea de la 3 luni la 5 ani.


loading...

Adauga un comentariu