News Flash:

Cum se fierbe corect orezul ca sa iasa perfect, in functie de tipul lui. Secretul bucatarilor profesionisti

18 Octombrie 2017
516 Vizualizari | 0 Comentarii
Orezul servit ca garnitura poate sa fie delicios si merge cu aproape orice fel de carne sau chiar alaturi de legume. Cu toate acestea, pregatirea lui perfecta, sa fie fiert, aerat si sa nu se lipeasca este un adevarat test pentru gospodine.
De obicei orezul se pune la fiert in apa rece dupa ce se spala in prealabil cu mai multe randuri de apa. Acest lucru este recomandat din doua motive: unele mori folosesc pudra de talc pentru decorticarea orezului. Clatirea orezului inainte de gatire elimina o parte din amidon, astfel ca acesta nu va mai fi atat de lipicios.

Pentru gatitul orezului cu bob rotund nu trebuie sa-l puneti in prealabil la inmuiat. Daca folositi insa un produs mai vechi atunci lasati-l la hidratat timp de 30 de minute. Produsul gatit va fi mai fin si nu boabele nu se vor sparge.
Si orezul basmati trebuie hidratat inainte de a-l gati. In acest fel bobul ajunge la lungimea lui maxima. In ambele cazuri asigurati-va ca ati scurs bine apa de pe orez, in caz contrar riscati sa-l gatiti cu mai multa apa decat v-ati propus sau recomanda reteta.

Continuarea articolului AICI | culinar.bzi.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

fiert test orezul inmuiat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1460 (s) | 22 queries | Mysql time :0.025150 (s)