Local

Cum se fură în magazinul Lidl din Iași! A luat salamul și l-a băgat sub fustă! Verginica a scăpat de pușcărie, chiar dacă a recunoscut totul! (Exclusiv)

Publicat: 10 iun. 2021
Magazin Lidl și o femeie cu un baton de salam în mână
O femeie din Iași a scăpat de pușcărie după ce a fost prinsă cu mărfuri furate dintr-un magazin Lidl

O femeie prinsă la furat într-un magazin Lidl din Iași a scăpat de pușcărie. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat la aplicarea vreunei pedepse în cazul Verginicăi Bobocel, după ce aceasta a fost acuzată de furt. Femeia a fost prinsă după ce băgat sub fustă mai multe produse alimentare, pe care a vrut să le scoată din magazin fără să le plătească

Cum se fură într-un magazin Lidl din Iași! O femeie a luat salamul și l-a băgat sub fustă! Totuși, Verginica Bobocel a scăpat de pușcărie, chiar dacă a recunoscut totul la audieri! Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat la aplicarea vreunei pedepse în cazul Verginicăi Bobocel, sub acuzația de furt.

„Instanța îi aplică inculpatei Verginica Bobocel un avertisment și atrage atenția inculpatei asupra conduitei sale viitoare și a consecințelor la care se expune dacă va mai comite infracțiuni, respectiv că nu se va mai putea dispune renunțarea la aplicarea pedepsei în cazul săvârșirii altor infracțiuni în următorii 2 ani. Constată că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Verginica Bobocel, acuzată că a luat produse dintr-un magazin Lidl din Iași

Procesul ieșencei Verginica Bobocel (39 de ani) a început pe 20 iulie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea femeii în judecată sub acuzația de furt.

„Pe data de 11 mai 2015, inculpata a mers în magazinul Lidl, din municipiul Iași, a sustras mai multe produse – cașcaval de vacă (4 bucăți), mușchi file de porc (2 bucăți), salam «Poiana Mărului» (2 bucăți), salam presat (2 bucăți), salam secuiesc -, în valoare de 224 de lei, pe care le-a ascuns sub fustă. Aceasta a fost prinsă de agentul de pază după ce a trecut de casa de marcat”, au afirmat anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, incidentul a avut loc în jurul orei 16:30.

„Inculpata era îmbrăcată cu o fustă în interiorul căreia avea un buzunar special confecționat pentru a ascunde bunurile. Inculpata a pus în coș mai multe produse pentru a crea impresia că se află în magazin cu scopul de a face cumpărături, apoi s-a asigurat că nu este văzută de angajații magazinului, personalul de pază ori clienți și a introdus sub fustă mai multe sortimente de salam și cașcaval. Ajungând la casa de marcat, inculpata a achitat produsele din coș, apoi s-a deplasat către ieșirea din magazin având asupra sa bunurile sustrase. Inculpata a fost oprită de martorul G.C., agent de pază în cadrul magazinului Lidl, care i-a cerut să predea bunurile sustrase din magazin, inculpata fiind de acord. După ce au fost ridicate produsele sustrase, reprezentanții magazinului au constatat că valoarea prejudiciului este de 224 de lei”, au adăugat oamenii legii.

Agentul de pază știa că unele femei de etnie rromă au buzunare ascunse

În urma incidentului, agentul de pază din cadrul magazinului Lidl a fost audiat. Acesta a declarat că știa că unele persoane de etnie rromă sunt îmbrăcate cu fuste largi și, pe dedesubt, au confecționate buzunare în care pun produse sustrase.

„M-am uitat atent la ea și am observat că era agitată. După ce a achitat produsele pe care le avea puse în cărucior, în timp ce ea se îndrepta către ieșirea din magazin, am oprit-o, constatând că fusta cu care era îmbrăcată era ieșită în afara corpului. Mi-am dat seama că femeia avea ceva pe dedesubt. I-am cerut să mă însoțească la camera-dispecerat, lucru pe care l-a făcut fără să se opună. În camera-dispecerat, femeia a scos de sub fustă o sacoșă din pânză ce era anume confecționată pentru a fi legată la brâu. În interiorul acesteia, am găsit preparate din carne și lapte provenite din magazin, femeia recunoscând că le-a sustras”, a menționat agentul de pază la audieri.

Judecătorii ieșeni au considerat că nu se impune aplicarea vreunei pedepse în cazul Verginicăi Bobocel. Magistrații au constatat că aceasta nu a făcut scandal când a fost oprită de agentul de pază, că a recunoscut fapta, că prejudiciul a fost recuperat în totalitate, că ieșeanca nu are antecedente penale, precum și că aceasta are 7 copii. De altfel, Verginica Bobocel a declarat în fața anchetatorilor că a furat bunurile pentru a avea ce să le dea copiilor să mănânce.

„Cu privire la motivul și scopul urmărite, instanța apreciază că acestea nu relevă o periculozitate sporită a faptei, ci se circumscriu unei situații materiale relativ precare a inculpatei, la momentul comiterii infracțiunii. Instanța reține că inculpata a sustras produse alimentare, destinate consumului familiei sale, constituite din 7 copii, și nu comercializării. În aceste condiții, chiar dacă nu s-a demonstrat din actele dosarului o situație disperată a inculpatei, care să o determine să aleagă între dreptul copiilor săi la asigurarea subzistenței și încălcarea dreptului de proprietate a altei persoane, totuși instanța reține că furtul de alimente pentru consum nu poate fi considerat ca trădând o personalitate criminală înveterată, care să prezinte un pericol crescut pentru ceilalți membri ai societății”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Comentarii
Adauga un comentariu