Eveniment-Social

Cum se fura si terenul public

Publicat: 24 iul. 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:230728;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Putin cate putin, unii afaceristi din Pascani ocupa domeniul public in mod abuziv si nimeni nu ia nici o atitudine in acest sens. Un numar de 34 de persoane din Pascani au fost identificate de cei de la primarie ca si-au extins afacerea pe spatii mai mari decat aveau voie, fara a detine autorizatii de constructii sau fara sa plateasca taxe si impozite pe suprafatele in cauza. Printre cei depistati se numara si cativa oameni politici locali. Unul dintre ei este vicepresedinte al Partidului National Liberal Pascani, Marius Pintilie, detinatorul lanturilor de magazine „Lorimer”. Acesta conduce in topul celor care au intrat in mod ilegal pe spatiile publice. O suprafata de 26,5 metri patrati este luata ilegal la magazinul situat in centrul orasului, de pe strada Stefan cel Mare. Acolo, afaceristul si-a facut un mic depozit, fara a cere aprobare de la primarie. Inca aproximativ 100 de metri sunt ocupati abuziv la magazinul Lorimer din zona Vale, din apropierea blocului C4. Marius Pintilie a amenajat o parcare si o scara de acces, pentru care „a uitat” sa ceara autorizatie de la primarul Grigore Craciunescu.
Si penelistul Vasile Gaboran, presedinte Clubului Municipal CFR Pascani si fost director DSVSA, a ocupat un spatiu din terenul public fara sa aiba autorizatiile necesare. El si-a facut in zona Vale o cale de acces pe o suprafata de 11 metri patrati.
Un alt afacerist care detine o suprafata mai mare ocupata fara a plati darile catre bugetul local este Ovidiu Boaru, administratorul firmei Alidan. Acesta si-a extins constructia unei case de amanet pe 25 de metri patrati, in strada Cuza Voda, din Vale. Administratorul spatiului spune ca a depus actele la primarie in 2007 si ca pana acum nu a primit nici un raspuns. „Aici era un pisoar. Pe timp de noapte fiecare isi facea nevoile, mai ales ca este situat pe colt. Un miros ingrozitor era in zona si puteti intreba pe oricine de aici. Am fost in 2007 si pe la domnul primar, si pe la domnul secretar si am solicitat sa se introduca intr-o sedinta de Consiliu Local concesionarea spatiului. Dar nimic. Stiti cum e: intra un proiect de-al PNL-ului cu unul de-al PSD-ului. Daca nu am treaba cu asa ceva, nu mi-a fost bagata nici acum concesiunea. Mie nu imi este greu sa revin inapoi la spatiul care era, daca se crede ca este ilegal. Daca se vrea sa fie aici iar pisoar si alte mizerii, atunci asta este”, a precizat Ovidiu Boaru, administratorul amanetului.
De precizat faptul ca primarul Grigore Craciunescu a solicitat celor din primarie, cand a fost numit pe functie, sa se inventarieze toate spatiile din Pascani, iar acolo unde s-a construit ilegal pe spatiul public, administratorii sa fie fortati sa intre in legalitate ori, daca nu, sanctionati. Desi inventarierea a fost finalizata de peste doi ani, nici la ora actuala nu s-a mai facut nimic, din motive necunoscute.
De mentionat ar mai fi faptul ca restul afaceristilor, pana la numarul de 34, ocupa domeniul public cu suprafete mai mici, majoritatea dintre ei construindu-si scari de acces.

Adauga un comentariu