Sfaturi pentru casa si gradina

Cum se ingrijesc carciumaresele

Publicat: 15 mai 2018

Carciumaresele (Zinnia) impresioneaza prin coloritul foarte viu al florilor. Sunt unele dintre cele mai cunoscute flori anuale de gradina, cu crestere rapida, de pana la un metru inaltime. Sunt plante rustice, modeste, care se adapteaza usor la conditiile oferite. Pot creste pe orice tip de sol, dar inflorirea este mai frumoasa pe solurile permeabile, insorite, potrivit de umede. Infloreste din iunie pana toamna tarziu, la caderea primelor brume. Daca insa nu primeste apa suficienta in perioadele de seceta va face flori putine, mici si in culori mai sterse.
Carciumaresele sunt insa sensibile la temperaturile scazute. Se inmultesc foarte usor prin seminte. Acestea sunt mari si germineaza repede, in 4-5 zile. Germinarea are loc la intuneric, astfel incat trebuie sa fie bine acoperite cu pamant. Este indicat ca semintele sa se planteze direct in gradina la sfarsitul lunii aprilie – inceput de mai.

Rasadurile cresc foarte repede astfel ca dupa 7–10 zile de la rasarire se repica. Intarzierea repicatului conduce la alungirea plantelor, mai ales cand semanatul s-a facut des. Rasadurile se ciupesc de 1–2 ori, pentru inducerea unei ramificari mai bogate a plantelor.

Cum se ingrijeste Aquilegia Black Barlow ("Caldarusa cu flori negre")

Aquilegia Black Barlow e o caldarusa cu totul si cu totul speciala. Are flori violet intunecate care chiar par negre si care arata divin in combinatie cu flori albe, galbene sau portocalii. La fel ca toate caldarusele si Aquilegia Black Barlow creste rapid si formeaza o tufa bogata. Tija florala care apare din mijlocul rozetei de frunze poate ajunge pana la 80-90 cm. Plantati caldarusele Black Barlow intr-un loc insorit din gradina. Accepta si zonele cu umbra partiala. Cu cat va avea mai mult soare, cu atat va inflori mai frumos.

In privinta substratului nu este o planta pretentioasa si se adapteaza cu succes la conditiile care ii sunt oferite, fie ca e vorba de un sol mai acid sau mai alcalin. Totusi prefera un sol bogat in humus, cu un drenaj bun. In privinta udarilor necesitatile sunt insa ridicate, mai ales in perioada infloririi. Cand planta sufera de sete frunzele se usuca, iar florile cad. Cu toate acestea aveti grija sa nu lasati ca apa sa balteasca la radacina.

Aquilegia Black Barlow se inmulteste usor, la fel ca toate caldarusele, prin seminte sau prin despartirea tufelor. Semintele se planteaza in locuri adapostite in februarie-martie sau in gradina, la inceputul lunii aprilie.

preluat de pe ingrijireaflorilorloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit